Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes neemt Red Bull in het vizier in de jacht op F1-succes

Wat is het doel van Mercedes in de tweede seizoenshelft? Keihard pushen, natuurlijk, en hopen om volgend jaar de strijd aan te kunnen gaan met behulp van de W15.

Hamilton Belgium Sprintrace
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De zomerstop in de Formule 1 zit er bijna weer op en dat betekent dat de fabrieken straks op volle toeren draaien voor de tweede seizoenshelft, startend in Zandvoort. De tien teams openen de aanval op Red Bull, dat dit jaar nog altijd ongeslagen is. Ook Mercedes, dat haar doelen voor de tweede helft van het jaar deelt met de fans.

"Iedereen heeft keihard gepusht, dus de zomerstop is een belangrijk onderdeel van het jaar. Als iedereen weer fris en fruitig terugkomt van vakantie, kunnen ze de komende maanden maximaal presteren. Zodra dat moment komt, ligt de focus op twee dingen. Ten eerste: zorgen dat we alles leren voor de auto van volgend jaar", zo legt Mike Elliott van Mercedes uit.

"Daarna gaan we strijden voor P2 in het (constructeurs)kampioenschap. We willen natuurlijk het liefst de wereldtitels winnen, maar voor de fabriek is de tweede plaats belangrijk. Zo kunnen we de progressie van afgelopen jaar laten zien en het momentum meenemen naar volgend jaar."

Het doel? Red Bull verslaan. "Ons doel is om weer kampioen te worden. Helaas gaat ons dat dit jaar niet lukken, maar dat willen we volgend jaar wel. We moeten de balans vinden tussen alles leren van dit jaar en het ontwikkelen van de auto van volgend jaar", aldus Elliott.

Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen