Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes neemt risico en gaat al dan niet illegale voorvleugel inzetten

Mercedes wil een nieuwe voorvleugel gaan gebruiken in Mexico, al is het nog niet 100% zeker of deze vleugel legaal wordt bevonden door de FIA. De Duitse renstal denkt echter te kunnen bewijzen dat de vleugel conform de reglementen is.

XPB 1177727 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes verscheen in Austin met een nieuwe voorvleugel, maar al snel werd er getwijfeld over de legaliteit van het nieuwe onderdeel. Uiteindelijk maakte het in de Verenigde Staten nog niet uit. De vleugel werd niet gebruikt, mede omdat er maar één exemplaar was gearriveerd voor het raceweekend. Een week later in Mexico moet het nieuwe onderdeel echter wel worden gebruikt.

Volgens Mike Elliott, technisch directeur van Mercedes, is de vleugel te gebruiken tijdens de GP van Mexico. "Persoonlijk denk ik dat we de discussie kunnen aangaan hierover, maar de echte vraag is of we dat wel willen of niet", laat hij weten aan de media, waaronder RacingNews365.

Op de vleugel zitten een aantal kleinere bevestigingsvleugels, welke een extra aerodynamisch voordeel moeten geven. Velen twijfelen aan de legaliteit hiervan. "We winnen hier niet erg veel tijd mee", benadrukt Elliott. "Is het het dan waard om tegen de stewards in te gaan?"

Shovlin bevestigt gebruik nieuwe voorvleugel

Voorafgaand aan de GP van Mexico legt Andrew Shovlin uit dat Mercedes de knoop heeft doorgehakt. Ze gaan de voorvleugel wel degelijk gebruiken. "We hebben de voorvleugel niet gebruikt in Austin omdat we maar een exemplaar hadden. Als we dat exemplaar hadden beschadigd in de kwalificatie, dan moesten we met een nieuwe voorvleugel achteraan starten."

"Het was ook een erg druk programma met de bandentests in de tweede training. We hadden dus geen tijd om het onderdeel te evalueren. In Mexico hebben we echter meerdere onderdelen en we zullen ze gaan gebruiken op vrijdag. Dan bekijken we of alles werkt zoals we verwachten en het plan is op dit moment om er ook mee te gaan racen", aldus de trackside engineering director van Mercedes.

			© RN365/Paolo Filisetti
	© RN365/Paolo Filisetti
			© RN365/Paolo Filisetti
	© RN365/Paolo Filisetti

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

57 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'