Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes neemt risico en gaat al dan niet illegale voorvleugel inzetten

Mercedes wil een nieuwe voorvleugel gaan gebruiken in Mexico, al is het nog niet 100% zeker of deze vleugel legaal wordt bevonden door de FIA. De Duitse renstal denkt echter te kunnen bewijzen dat de vleugel conform de reglementen is.

Mercedes 2022 front wing banned
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes verscheen in Austin met een nieuwe voorvleugel, maar al snel werd er getwijfeld over de legaliteit van het nieuwe onderdeel. Uiteindelijk maakte het in de Verenigde Staten nog niet uit. De vleugel werd niet gebruikt, mede omdat er maar één exemplaar was gearriveerd voor het raceweekend. Een week later in Mexico moet het nieuwe onderdeel echter wel worden gebruikt.

Volgens Mike Elliott, technisch directeur van Mercedes, is de vleugel te gebruiken tijdens de GP van Mexico. "Persoonlijk denk ik dat we de discussie kunnen aangaan hierover, maar de echte vraag is of we dat wel willen of niet", laat hij weten aan de media, waaronder RacingNews365.

Op de vleugel zitten een aantal kleinere bevestigingsvleugels, welke een extra aerodynamisch voordeel moeten geven. Velen twijfelen aan de legaliteit hiervan. "We winnen hier niet erg veel tijd mee", benadrukt Elliott. "Is het het dan waard om tegen de stewards in te gaan?"

Shovlin bevestigt gebruik nieuwe voorvleugel

Voorafgaand aan de GP van Mexico legt Andrew Shovlin uit dat Mercedes de knoop heeft doorgehakt. Ze gaan de voorvleugel wel degelijk gebruiken. "We hebben de voorvleugel niet gebruikt in Austin omdat we maar een exemplaar hadden. Als we dat exemplaar hadden beschadigd in de kwalificatie, dan moesten we met een nieuwe voorvleugel achteraan starten."

"Het was ook een erg druk programma met de bandentests in de tweede training. We hadden dus geen tijd om het onderdeel te evalueren. In Mexico hebben we echter meerdere onderdelen en we zullen ze gaan gebruiken op vrijdag. Dan bekijken we of alles werkt zoals we verwachten en het plan is op dit moment om er ook mee te gaan racen", aldus de trackside engineering director van Mercedes.

			© RN365/Paolo Filisetti
	© RN365/Paolo Filisetti
			© RN365/Paolo Filisetti
	© RN365/Paolo Filisetti

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

39 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"