Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes ondersteboven van onverwachts voordeel op Red Bull

De chaotische Grand Prix in Saoedi-Arabië kwam als een complete verrassing voor Mercedes. De Duitse renstal ging er vanuit dat Red Bull aan het langste eind zou trekken, maar benadrukt dat niks in het seizoen van 2021 zeker is.

Met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas op de eerste startrij leek Mercedes een groot voordeel te hebben op de concurrenten bij Red Bull. Toch maakte de Duitse renstal zich zorgen over de snelheid van de Oostenrijkse renstal en Max Verstappen. De uitkomst van de Grand Prix kwam dan ook als een grote verrassing, zo legt Andrew Shovlin uit. "We hadden verwacht dat het een enerverende race zou worden, maar dít hadden we echt niet verwacht", zegt de technisch directeur tracksite van Mercedes. "Het was het meest uitdagende weekend sinds een hele lange tijd, maar we zijn blij met de overwinning. Het is zeer bemoedigend hoe sterk onze bolide was in de race vandaag."

Mercedes schrok van snelheid Red Bull

Na de kwalificatie voor de race in Jeddah was Mercedes voorbereid op sterke concurrentie van Red Bull. "Maar toch was het tijdens de race voordelig voor ons", vervolgt Shovlin. "Lewis (Hamilton, red.) kon zijn positie in de eerste stint goed bijhouden. Daarna waren de safety car en de rode vlag echter nadelig voor ons. We hadden geen temperatuur meer in de banden." Een aantal rondes later bleek het echter de goede keuze te zijn om Hamilton op de harde band te zetten. Max Verstappen probeerde de overwinning te verzilveren op de mediums, maar kon hier in de chaotische race niet in slagen. "De harde band was duidelijk de juiste optie voor Lewis", aldus Shovlin.

Grote vraagtekens bij seizoensafsluiter

De chaotische Grand Prix van Saoedi-Arabië laat volgens Mercedes zien dat er nog niks zeker is in het wereldkampioenschap van 2021. Verstappen en Hamilton gaan met exact hetzelfde puntenaantal de laatste race van het seizoen in. "Onze focus ligt nu gelijk op Abu Dhabi. Vandaag laat maar weer zien hoe onvoorspelbaar de sport is." "We kunnen niet hoogmoedig zijn voor volgend weekend", benadrukt Shovlin. "Maar we kunnen onze auto wel zo goed mogelijk voorbereiden, net zoals we in de laatste drie races hebben gedaan. Alles is op dit moment nog mogelijk."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden