Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes ontdekt nieuwe filosofie: "Hopelijk geeft dat ons volgend seizoen een voordeel"

Mercedes heeft in de afgelopen races een nieuwe filosofie ontdekt voor in 2023. George Russell legt uit dat de Duitse renstal de goede kant op gaat met het ontwikkelen van de nieuwe F1-bolide.

Russell Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes is in 2022 niet zo competitief als gewenst, maar in de afgelopen races komen ze steeds meer op snelheid. Het plan van het team is om in 2023 weer mee te doen voor overwinningen en hopelijk zelfs voor de titel. Achter de schermen wordt, zoals bij elk Formule 1-team, druk doorgewerkt voor het volgende seizoen.

En dat gaat goed bij Mercedes, zo legt George Russell uit aan Sky Sports. "We hebben een filosofie welke we gaan implementeren in het ontwikkelen van de auto. Ik ben er vrij zeker van dat het de juiste filosofie is, maar het betekent niet direct dat we alles ook gaan halen. We hebben een doel en dat is al heel positief."

"We zijn aan het jagen (op de topteams, red.) en we hebben een duidelijk doel. Kunnen we dat doel behalen? Ik heb er vertrouwen in. We weten natuurlijk niet wat de andere teams in de winter kunnen vinden, maar ik heb er vertrouwen in dat we een completere auto hebben in 2023."

Hoe komt Mercedes aan een nieuwe filosofie?

Russell legt uit hoe Mercedes de afgelopen tijd een nieuwe filosofie heeft uitgewerkt voor het nieuwe Formule 1-seizoen. "Dit kwam uit de data om eerlijk te zijn. We hebben de races waarin we competitief waren bestudeerd, maar ook de races waarin we juist traag waren. Vanuit daar zijn we gaan begrijpen waarom we op sommige circuits competitief waren en op andere circuits juist niet."

"Dit is ons pas in de laatste paar races gelukt en ik denk dat de triple header na de zomerstop bepalend was voor ons. Ik wil verder niet te veel details geven, want het is iets waar we keihard voor hebben gewerkt. Hopelijk geeft dat ons volgend seizoen een voordeel", aldus de Britse coureur.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

21 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'