Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes ontdekt nieuwe filosofie: "Hopelijk geeft dat ons volgend seizoen een voordeel"

Mercedes heeft in de afgelopen races een nieuwe filosofie ontdekt voor in 2023. George Russell legt uit dat de Duitse renstal de goede kant op gaat met het ontwikkelen van de nieuwe F1-bolide.

Mercedes is in 2022 niet zo competitief als gewenst, maar in de afgelopen races komen ze steeds meer op snelheid. Het plan van het team is om in 2023 weer mee te doen voor overwinningen en hopelijk zelfs voor de titel. Achter de schermen wordt, zoals bij elk Formule 1-team, druk doorgewerkt voor het volgende seizoen. En dat gaat goed bij Mercedes, zo legt George Russell uit aan Sky Sports . "We hebben een filosofie welke we gaan implementeren in het ontwikkelen van de auto. Ik ben er vrij zeker van dat het de juiste filosofie is, maar het betekent niet direct dat we alles ook gaan halen. We hebben een doel en dat is al heel positief." "We zijn aan het jagen (op de topteams, red.) en we hebben een duidelijk doel. Kunnen we dat doel behalen? Ik heb er vertrouwen in. We weten natuurlijk niet wat de andere teams in de winter kunnen vinden, maar ik heb er vertrouwen in dat we een completere auto hebben in 2023."

Hoe komt Mercedes aan een nieuwe filosofie?

Russell legt uit hoe Mercedes de afgelopen tijd een nieuwe filosofie heeft uitgewerkt voor het nieuwe Formule 1-seizoen. "Dit kwam uit de data om eerlijk te zijn. We hebben de races waarin we competitief waren bestudeerd, maar ook de races waarin we juist traag waren. Vanuit daar zijn we gaan begrijpen waarom we op sommige circuits competitief waren en op andere circuits juist niet." "Dit is ons pas in de laatste paar races gelukt en ik denk dat de triple header na de zomerstop bepalend was voor ons. Ik wil verder niet te veel details geven, want het is iets waar we keihard voor hebben gewerkt. Hopelijk geeft dat ons volgend seizoen een voordeel", aldus de Britse coureur.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen