Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes ontdekt schade aan bolide Hamilton

Mercedes heeft na de Grand Prix van Australië ontdekt dat de auto van Lewis Hamilton schade heeft opgelopen tijdens de race. Dat heeft mogelijk de balans van zijn bolide negatief beïnvloed.

Mercedes laat in een statement weten dat de bolide van Lewis Hamilton de eerste race van het jaar niet zonder kleerscheuren heeft doorstaan. De vloer is vóór het linkerachterwiel beschadigd en er ontbreekt zelfs een deel.

"We weten nog niet hoe de schade veroorzaakt is, maar het is aannemelijk dat het de balansproblemen waar Hamilton mee kampte, versterkt heeft", aldus Mercedes. Hamilton zelf gaf na de race al aan een vermoeden te hebben waarom hij niet het tempo van teamgenoot Valtteri Bottas kon volgen, maar ook dat hij daar eerst met zijn engineers over wilden praten.

https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1107197079183609857

UPDATE: We have discovered damage to Lewis' floor in the area just in front of the left-rear tyre. There is a chunk of the floor missing, but we are not 100 per cent sure why yet. #AusGP pic.twitter.com/Vp7nwJ9Pon — Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) 17 maart 2019

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"