© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes onthult nieuwe W09 officieel

22 feb. 2018 13:31 Jan van der Burgt 0 reacties
Mercedes heeft via de diverse social media-kanalen de nieuwe auto voor 2018 officieel onthuld. De W09 moet de opvolger worden van vier succesvolle voorgangers, waarmee het team telkens beslag legde op beide wereldtitels.

Alleen de titel telt

Vanaf volgende week moet blijken of Mercedes' nieuwste wapen de 'diva'-trekjes van de W08 heeft afgeleerd. Dat was een wagen die zich moeilijk naar de hand van de coureurs liet zitten. Dit zorgde ervoor dat Ferrari met name in het begin van het seizoen veel te dichtbij wist te komen.

Mercedes ging er uiteindelijk toch weer met beide titels vandoor, hetgeen ook het doel is voor 2018. Maar met de Mercedes-krachtbron onder de kap, begint het team toch echt weer als topfavoriet aan de titelstrijd.

De W09 wordt net als het voorgaande seizoen bestuurd door Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Hamilton is de onbetwiste kopman van het team en met drie wereldtitels uit vier seizoenen goalgetter voor de Duitsers.

Valtteri Bottas krijgt na een ietwat wisselvallig debuutseizoen opnieuw de kans zich te meten met Hamilton. En ja, ook Bottas wil voor de titel gaan en Hamilton aftroeven, zo laat hij voorafgaand aan het seizoen weten. Aan ambities geen gebrek dus bij Mercedes en de coureurs.

Valtteri Bottas nam op donderdagmorgen al de shakedown van de W09 voor zijn rekening op het circuit van Silverstone.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen