Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes onthult updateplan en komt aan wensen klagende Hamilton tegemoet

Mercedes werkt deze weken stug door in de fabriek in Brackley, paasdagen of niet. Er is een lange pauze, maar die hoopt het team goed te benutten door Lewis Hamilton en George Russell een auto te geven waar ze meer mee kunnen dan nu.

De komende drie weekenden wordt er niet geracet in de Formule 1. Door het wegvallen van de GP van China is er een pauze die net zo lang duurt als de zomerstop, maar terwijl in de zomer de fabrieken verplicht de deuren moeten sluiten, werkt men nu op volle toeren verder. Zo ook bij Mercedes. Daar werkt men met man en macht aan updates die het rijgedrag van de W14 moet verbeteren, zodat Lewis Hamilton en George Russell er beter mee uit de voeten kunnen. Wat kunnen we verwachten? James Allison licht in de Mercedes-debrief een tipje van de sluier op. "We doen in de fabriek in deze lange break hetzelfde als anders. We werken zo hard als we kunnen om in de windtunnel meer downforce te vinden. Op de tekentafel proberen we die bevindingen om te zetten in concrete zaken die meer performance op moeten leveren op het circuit."

Meer vertrouwen voor Hamilton en Russell

Vooral Hamilton was de laatste weken erg vocaal over de Mercedes W14. Hij kan niet zo goed overweg met de wagen en zijn team zou het afgelopen jaar niet goed naar hem hebben geluisterd, waardoor sommige problemen wederom terugkeerden. Mercedes hoopt dat er snel verbetering optreedt. "We werken ook aan enkele nieuwe mechanische onderdelen, zoals bijvoorbeeld nieuwe ophangingsonderdelen, waarvan wij denken dat die de balans van de auto zullen verbeteren. De W14 moet er een makkelijker te besturen apparaat door worden, waardoor de coureurs meer vertrouwen krijgen om ermee te pushen." "Natuurlijk doorlopen we ook de gebruikelijke simulaties om ons zo goed mogelijk voor bereiden op de volgende race en om er voor te zorgen dat de auto er goed voor staat als de lichten doven."

STIhh-Axw_A

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"