Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes op de experimentele tour tijdens het GP-weekend in Miami

Mercedes hoopt in Miami een stap in de goede richting te kunnen zetten in de zoektocht naar een definitieve oplossing voor al haar problemen.

Mercedes kent een lastige seizoensstart, geplaagd door vele problemen. Het grootste probleem is het gestuiter, ofwel 'porpoising', waardoor het team niet het maximale uit de auto weet te halen. Men is naarstig op zoek naar een oplossing voor de problemen en hoopt aankomend weekend in Miami een eerste stap te kunnen zetten. "Het was een zwaar weekend voor ons in Imola", blikt Wolff al zuchtend terug. "George heeft het geweldig gedaan en finishte P4 nadat hij vanaf een lastige positie was gestart. Aan Lewis hebben we niet de tools weten te geven, of de positie op de baan, waarmee hij zijn ware snelheid kon tonen." De afgelopen anderhalve week is Mercedes hard aan het werk geweest, vertelt Wolff. "Sinds we terug zijn gekeerd uit Italië, hebben we zo veel mogelijk geleerd van het weekend. Tegelijkertijd hebben we parallel ook in de windtunnel en door middel van simulaties veel kunnen leren." "We hebben meerdere mogelijkheden gevonden waarop we de auto kunnen verbeteren en in Miami zullen we gaan experimenteren om deze simulaties te correleren. Hopelijk kunnen we zo het ontwikkelingsplan dat we hebben uitgestippeld voor de komende races bevestigen."

Wolff benieuwd naar Miami

Ook George Russell en Lewis Hamilton hebben de laatste tien dagen zeker niet stil gezeten. Integendeel. Zij waren in Groot-Brittannië net als de rest van het team hard aan het werk. "Beide coureurs hebben in aanloop naar het raceweekend in Miami tijd doorgebracht in de simulator en in beide fabrieken is men druk bezig geweest met het produceren van updates voor de komende races", vervolgt Wolff. Men is in Brackley en Brixworth niet bij de pakken neer gaan zitten. Samen wil men het lek boven krijgen en Mercedes weer naar de voorkant van de grid helpen. "Het team heeft de afgelopen jaren al vaak laten zien hoe veerkrachtig we zijn en de lastige start van het seizoen heeft het vuur bij iedereen aangewakkerd. Iedereen is vastberaden om onze problemen op te lossen." Al met al is de motivatie bij, in ieder geval Wolff, nog volop aanwezig. Hij heeft zin in Miami ondanks het feit dat zijn team op papier kansloos is voor de zege. "Miami is een leuke uitdaging, maar wel een sprong in het diepe. Het circuit ziet er veeleisend uit, met een mix van langzame en snelle bochten." "De race zal aantonen hoe veel de sport in de Verenigde Staten is gegroeid. Het wordt een fantastisch evenement en we kunnen niet wachten om te zien hoe het afloopt", aldus de Oostenrijker.

Viaplay
x
Max vs. Lewis Stewards vellen oordeel over clash tussen Verstappen en Hamilton