© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes op haar hoede ondanks succes in Singapore

26 sep. 2017 07:30 Wanda Bisschop 0 reacties
In Singapore heeft het team van Mercedes het altijd lastig. Ook in de afgelopen editie kwamen de zilverpijlen er tijdens de kwalificatie niet aan te pas en schoten ze flink tekort op zowel Red Bull als Ferrari. In de race daarentegen sloegen ze genadeloos toe maar toch is de titelstrijd nog niet een gelopen koers volgens Mercedes.

Mercedes bekijkt titelstrijd van race tot race

Hamilton profiteerde optimaal van de chaotische start en pakte direct de leiding. In het vervolg van de race kwam hij niet onder druk te staan van Daniel Ricciardo die uiteindelijk tweede werd. Valtteri Bottas maakte het succes voor Mercedes compleet door als derde te eindigen.

Een verrassend resultaat maar teambaas Toto Wolff waakt ervoor om zich hierop blind te staren. In gesprek met Formula 1 blikt hij nog even terug op het succes in Singapore.

"Het resultaat in Singapore hadden we echt niet verwacht, toch moeten we onszelf afvragen waarom we het zo lastig hadden in de vrije trainingen en in de kwalificatie. Waarom waren we over één ronde in de kwalificatie zoveel langzamer? Dat moeten we achterhalen."

Met nog zes races te gaan, beschikt Mercedes over de beste papieren. Hamilton leidt met maar liefst een voorsprong van 28 punten op Vettel. In het constructeurskampioenschap leidt Mercedes met 102 punten op Ferrari. Ondanks de ruime voorsprong vindt Wollf niet dat de strijd al in het voordeel van Mercedes is beslecht.

"De vorige races lieten duidelijk zien dat sport altijd in staat is om ons te verrassen en dat voorspellingen niet altijd uitkomen. Onze aanpak blijft hoe dan ook hetzelfde. Op elk circuit moeten we optimaal presteren om onze leidende posities in de beide kampioenschappen te handhaven en uiteindelijk de titels te pakken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen