Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes op haar hoede ondanks succes in Singapore

In Singapore heeft het team van Mercedes het altijd lastig. Ook in de afgelopen editie kwamen de zilverpijlen er tijdens de kwalificatie niet aan te pas en schoten ze flink tekort op zowel Red Bull als Ferrari. In de race daarentegen sloegen ze genadeloos toe maar toch is de titelstrijd nog niet een gelopen koers volgens Mercedes.

Hamilton profiteerde optimaal van de chaotische start en pakte direct de leiding. In het vervolg van de race kwam hij niet onder druk te staan van Daniel Ricciardo die uiteindelijk tweede werd. Valtteri Bottas maakte het succes voor Mercedes compleet door als derde te eindigen. Een verrassend resultaat maar teambaas Toto Wolff waakt ervoor om zich hierop blind te staren. In gesprek met Formula 1 blikt hij nog even terug op het succes in Singapore. "Het resultaat in Singapore hadden we echt niet verwacht, toch moeten we onszelf afvragen waarom we het zo lastig hadden in de vrije trainingen en in de kwalificatie. Waarom waren we over één ronde in de kwalificatie zoveel langzamer? Dat moeten we achterhalen."

Met nog zes races te gaan, beschikt Mercedes over de beste papieren. Hamilton leidt met maar liefst een voorsprong van 28 punten op Vettel. In het constructeurskampioenschap leidt Mercedes met 102 punten op Ferrari. Ondanks de ruime voorsprong vindt Wollf niet dat de strijd al in het voordeel van Mercedes is beslecht. "De vorige races lieten duidelijk zien dat sport altijd in staat is om ons te verrassen en dat voorspellingen niet altijd uitkomen. Onze aanpak blijft hoe dan ook hetzelfde. Op elk circuit moeten we optimaal presteren om onze leidende posities in de beide kampioenschappen te handhaven en uiteindelijk de titels te pakken."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China