Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Mercedes openbaart 'verrassing' over auto Hamilton na Verstappen-clash

Het was misschien wel hét moment van de Grand Prix van Hongarije: de clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Mercedes gaat nu dieper in op het incident en onthult of er schade was aan de bolide van Hamilton.

Verstappen Hamilton Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kende een frustrerende GP van Hongarije en tot overmaat van ramp kwam hij aan het einde van de race in aanraking met Lewis Hamilton. In een ultieme poging om voorbij te gaan aan de Mercedes-coureur, blokkeerde Verstappen zijn wielen en werd hij over het rechtervoorwiel van de auto van Hamilton gelanceerd.

Het incident gebeurde in ronde 63. De beide coureurs moesten dus nog wat rondjes afwerken en leken redelijk ongedeerd de finish te bereiken. Hamilton behield zonder grote problemen zijn derde positie, terwijl Verstappen achter de Ferrari van Charles Leclerc terecht kwam. Verstappen moest het uiteindelijk doen met P5.

In de nabeschouwing van Mercedes op de race op de Hungaroring wordt er teruggeblikt op het incident. Want was er nou schade aan de auto van Hamilton na de clash met Verstappen? James Allison, de technisch directeur van de Zilverpijlen, geeft uitsluitsel. "Verrassend genoeg niet. Toen wij het zagen gebeuren, was het zo'n dramatische botsing dat het hoogst onwaarschijnlijk leek dat beide auto's er ongedeerd vanaf zouden komen", zo vertelt Allison in de debrief van Mercedes.

"Maar in ons geval was de auto volledig ongedeerd. Lewis kon doorrijden naar de finishvlag zonder echte nadelige gevolgen te hebben qua performance. Het is een soort eerbetoon aan hoe sterk we de auto's tegenwoordig ontwerpen, maar er zit ook een flinke dosis geluk bij. Ik denk namelijk dat er niet veel meer nodig zou zijn geweest om wat van de auto af te rijden", zo sluit het kopstuk van Mercedes af.

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'