Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes opent onderzoek naar 'ongewoon goede Red Bull-update' van McLaren

Mercedes lijkt een nieuwe concurrent te moeten verslaan voordat ze hun zilveren pijlen kunnen richten op Formule 1-koploper Red Bull. McLaren heeft een grote stap gemaakt en dat zorgt voor vraagtekens en vrees bij het Duitse team.

Hamilton Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de Grand Prix van Groot-Brittannië kreeg Red Bull te maken met een 'nieuwe' concurrent. Nadat Mercedes, Ferrari en Aston Martin de Oostenrijkse renstal eerder (enigszins) uit konden dagen, was het nu McLaren dat zelfs even de leiding kon afpakken van Max Verstappen en Red Bull.

Hoe de Britse renstal dit voor elkaar heeft gekregen? Een omvangrijke upgrade is het antwoord. Met de upgrades lijkt McLaren wat meer richting het Red Bull-concept te stappen, wat bij Mercedes niet onopgemerkt bleef. Lewis Hamilton stipte de opvallende overeenkomsten al aan tussen de RB19 en de MCL60.

"Als je ze naast elkaar zet en kijkt naar de zijkanten, dan lijken ze heel erg op de Red Bull-auto. En het werkt, dus dat is mooi. Dat is een wake-up call voor ons. We worden ingehaald en we moeten meer doen", liet de zevenvoudig kampioen onlangs al weten aan de media, waaronder RacingNews365.

Opvallende McLaren-upgrade

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië werd overtuigend bevestigd dat McLaren een belangrijke stap heeft gezet richting Red Bull, waarbij ze mogelijk al boven de prestaties van Mercedes zijn uitgestegen. Laatstgenoemde team hoopt met haar eigen upgrades weer terrein te winnen.

"Wat je in de komende races zal zien is een beetje gejojo van posities", zo voorspelt technisch directeur James Allison van Mercedes over de teams achter Red Bull. "Upgrades zullen per team het verschil gaan maken, maar als na een aantal races de rust wederkeert, dan hopen wij daar vooraan te staan. We houden alle teams nauwlettend in de gaten. We bekijken nieuwe of ongewone zaken en nemen veel foto's."

Vooral McLaren wordt nu goed in de gaten gehouden. "Het interessante en ongewone aan de McLaren-upgrade is dat ze enorm veel rondetijd hebben gevonden. Dat is ongewoon bij dit soort stappen, vergeleken met anderen in het midden van het seizoen. Petje af!"

Mercedes maakt werk van McLaren-upgrade

Allison wil uitgebreid bekijken hoe McLaren een relatief grote stap voorwaarts heeft gezet in Silverstone. "Ze hebben geweldig werk verricht, maar dat maakt het ook interessant voor ons. We hebben nu de beelden van voor en na de upgrade en zullen binnenkort weten waardoor het verschil in rondetijd zo groot was."

"Wat meer aandacht besteden aan de concurrent is in dit soort situaties zeker de moeite waard. In ieder geval weten we dan welke verschillen zoveel rondetijd schelen. Dat helpt ons ook in het ontwikkelingsproces van onze eigen auto", aldus de Mercedes-prominent.

Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

34 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten