Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes past auto aan na klachten Hamilton

Lewis Hamilton kent een kleurloze seizoensstart, maar staat ondanks alles op dit moment vierde in het kampioenschap. Hij hoopt wat meer punten binnen te halen als hij niet meer last heeft van een cruciaal probleem wat hij in de auto ervaart: hij zit niet lekker. Zijn teamgenoot George Russell lijkt nergens last van te hebben.

De zevenvoudig kampioen liet in Australië al aan de pers, waaronder RacingNews365, weten dat hij veel last heeft van de zitpostitie van de auto. "We zitten dichter op de voorwielen dan anderen". Dit zou te maken hebben met de cockpit die meer naar voren is geplaatst in vergelijking met de andere auto's op het veld. "Het voelt alsof je op de voorwielen zit en dat is een verschrikkelijk gevoel als je aan het racen bent."

Toto Wolff meldt nu dat het team Hamilton tegemoet komt en dit probleem zal worden aangepast: "Het is een probleem dat geen effect heeft op de performance van de auto, vanuit een technologisch oogpunt. Maar we gaan de zitpositie toch aanpassen zodat de coureur goed zit." Vooral Lewis Hamilton heeft volgens de teambaas problemen met de zitpositie van de auto: "George Russell is best relaxed over zijn zitpositie. Voor Lewis is het belangrijk. Dus we moeten een compromis gaan vinden." Overigens zal er waarschijnlijk pas in 2024 iets kunnen worden gedaan aan de zitpositie, omdat de wijzigingen een nieuw chassis vergen. Daar is dit jaar geen geld voor.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"