Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Mercedes pleit voor behoud huidige Formule 1-regels: "Veld kruipt steeds dichter naar elkaar"

Na afloop van de Italiaanse Grand Prix liet Toto Wolff niet voor het eerst doorschemeren dat hij het niet nodig vindt dat de Formule 1-regels drastisch worden veranderd.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes liep tijdens Grand Prix van Italië voor de vierde keer dit seizoen een overwinning mis. Concurrent Ferrari was op het Circuit van Monza, waar motorvermogen een grote rol speelt, de betere partij. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff toont het aan dat de drie topteams dicht op elkaar zitten. Misschien moeten de regels daarom maar gelaten worden zoals ze zijn, zo vertelt de Oostenrijker ten overstaan van RacingNews365.

"Als Mercedes zijnde willen we graag productief zijn en ervoor zorgen dat de sport en haar regels zo goed mogelijk zijn. Ik heb al vaker gezegd dat het geen kwaad kan om de regels met rust te laten, omdat de teams dan vanzelf dichter naar elkaar toe zullen kruipen. Momenteel is te merken dat dat daadwerkelijk gebeurt."

"Qua motor zijn wij als Mercedes bijvoorbeeld niet meer het sterkste team en ook qua chassis kruipen alle teams steeds dichter naar elkaar toe. Er zijn drie chassis die momenteel al op hetzelfde hoge niveau de strijd met elkaar aan kunnen gaan, al komen sommige chassis op bepaalde circuits wat beter voor de dag dan de andere."

"Na het veranderen van de regels loopt de sport vaak tegen onvoorziene consequenties aan, terwijl het soms eigenlijk gewoon beter is om tegen je intuïtie in te gaan en de regels zo te laten als ze zijn", aldus de teambaas, die met Mercedes de afgelopen vijf constructeurstitels won.

Met medewerking van Joe van Burik.

Luister nu de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

6 reacties