Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes probeert concurrentie te betrappen op vals spel

Mercedes heeft bij de FIA om opheldering gevraagd over de regels van het olieverbruik in relatie tot de turbo van de Formule 1-motor. Mogelijk vermoedt Mercedes vals spel van de concurrentie en probeert het Duitse team dat zo te ondervangen.

Wat opvalt aan het verzoek van Mercedes is dat het de FIA gevraagd heeft het antwoord op de vraag te sturen naar alle teams, en niet alleen naar Mercedes zelf. Daaruit valt mogelijk af te lezen dat het zelf niet zozeer zoekt naar de grenzen van het toelaatbare, maar dat het vermoedt dat andere teams bijsturing nodig hebben, omdat ze op dit moment de regels te vrij interpreteren.

De FIA heeft in de persoon van Charlie Whiting laten weten dat de regel dat teams 0.6 liter olie per 100km mogen verbranden evengoed van toepassing is op de turbo. De turbo wordt hierbij als onderdeel gezien van de gehele motor waarop de regels van toepassing zijn. Het olieverbuik is al langer een hot topic in de Formule 1. Nu duidelijk is gemaakt dat de turbo tot de motor wordt gerekend en niet als losstaand onderdeel wordt gerekend, lijkt een maas in de regelgeving gedicht.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"