© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes probeert concurrentie te betrappen op vals spel

22 mei 2018 14:13 Jan van der Burgt 1 reacties
Mercedes heeft bij de FIA om opheldering gevraagd over de regels van het olieverbruik in relatie tot de turbo van de Formule 1-motor. Mogelijk vermoedt Mercedes vals spel van de concurrentie en probeert het Duitse team dat zo te ondervangen.

Regels olieverbruik blijven de gemoederen bezighouden

Wat opvalt aan het verzoek van Mercedes is dat het de FIA gevraagd heeft het antwoord op de vraag te sturen naar alle teams, en niet alleen naar Mercedes zelf. Daaruit valt mogelijk af te lezen dat het zelf niet zozeer zoekt naar de grenzen van het toelaatbare, maar dat het vermoedt dat andere teams bijsturing nodig hebben, omdat ze op dit moment de regels te vrij interpreteren.

De FIA heeft in de persoon van Charlie Whiting laten weten dat de regel dat teams 0.6 liter olie per 100km mogen verbranden evengoed van toepassing is op de turbo. De turbo wordt hierbij als onderdeel gezien van de gehele motor waarop de regels van toepassing zijn.

Het olieverbuik is al langer een hot topic in de Formule 1. Nu duidelijk is gemaakt dat de turbo tot de motor wordt gerekend en niet als losstaand onderdeel wordt gerekend, lijkt een maas in de regelgeving gedicht. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen