Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes-prominent gokt op nieuwe titanenstrijd met Red Bull

Mercedes-simulatorcoureur Anthony Davidson denkt dat Mercedes en Red Bull ook in 2022 de te kloppen teams zullen zijn, al denkt hij dat Ferrari misschien kan verrassen.

Anthony Davidson is niet alleen een ex-Formule 1-coureur en analist voor Sky Sports , ook is hij al jaar en dag simulatorcoureur voor Mercedes. Hij heeft de nieuwe bolide dus al meerdere keren virtueel aan de tand gevoeld. "Veel onderdelen lijken hetzelfde als voorheen, maar het gevoel is heel anders. Ik moest echt alles uit de kast halen als coureur, want deze auto's voelen heel anders om mee te rijden." "Ik heb er van genoten om deel uit te mogen maken van de ontwikkeling van de auto in de sim en ik kan niet wachten om te zien hoe het zich vertaalt naar het circuit. Ik vertrouw erop dat het Mercedes-team de simulatorversie zo realistisch mogelijk aan laat voelen, maar toch ben ik benieuwd naar de reacties van de coureurs."

Gaat Red Bull of Mercedes domineren?

Gevraagd naar de nieuwe regels, is Davidson nog niet helemaal zeker of het ook het spektakel op gaat leveren dat de Formule 1 voorspelt. "Ik moet het nog zien. Zodra teams steeds meer en meer downforce vinden die ze door de regels eerst waren verloren, betekent dat vaak dat het lastiger wordt voor de auto's om elkaar te volgen." "We willen dat het dicht op elkaar zit, maar we willen ook technische evolutie zien en ingenieuze ideeën. We moeten dan ook respecteren dat teams misschien een voorsprong nemen, domineren en zorgen voor saaie races. Het is hun taak om de auto zo snel mogelijk te maken en daar genieten ze ook van. Iedereen probeert mazen in de wet te vinden."

Mercedes en Red Bull favorieten

Als Davidson favorieten aan moet wijzen, dan denkt hij dat het toch weer zal gaan tussen Mercedes en Red Bull, al zal Ferrari zich misschien ook van voren melden. "Ferrari zal weer in de mix zitten, want ze hebben veel moeite in deze auto gestopt terwijl Red Bull en Mercedes vorig jaar om de titel vochten. Tegelijkertijd hadden ze 10% meer meer windtunneltijd, wat hen met deze compleet nieuwe auto's ook veel kan helpen." "Toch denk ik dat het weer neer zal komen op Mercedes en Red Bull vooraan. Ze hebben bewezen dat ze altijd kunnen reageren op regelveranderingen en vooraan kunnen rijden. Het is aan de andere teams om het beter te doen dan voorheen en proberen die twee aan de top aan te vallen", aldus de Brit, die tegelijkertijd niet uitsluit dat er een verrassing kan zijn als een team een geniale ontdekking doet. "Dat kan altijd gebeuren. Dan is het aan Red Bull en Mercedes om het gat te dichten. Of dat zo makkelijk gaat als in het verleden, dat is weer een andere vraag. Elk team heeft nu te maken met een budgetplafond en heeft hetzelfde maximale budget", concludeert hij. Dat dezelfde twee teams volgens Davidson weer gaan strijden om de titel heeft een simpele reden: dezelfde knappe koppen zitten nog steeds bij dezelfde teams. "De regels zijn veranderd, maar de breinen achter de auto's zijn hetzelfde gebleven. Waarom zou een team dat eerder al met goede oplossingen kwam nu niet weer de beste ideeën hebben?", vraagt hij zich af. "Het wordt interessant om te zien."

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"