Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Mercedes, Red Bull en Ferrari binnen twee tienden van elkaar'

Formule 1 teams houden de concurrentie altijd goed in de gaten. Zo ook het team van Mercedes dat de eerste testweek geanalyseerd heeft.

Mercedes-teambaas Toto Wolff gaat ervan uit dat het een spannend gevecht wordt tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull. Uit GPS-data van het team zou blijken dat de onderlinge verschillen erg klein zijn. Daarbij wordt gekeken naar de bochtensnelheid, acceleratie, remmen en de prestaties van de motoren. De software van Mercedes zou daarbij ook rekening houden met het potentieel van de diverse auto's en motoren. Publiek geheim is dat de Renault-motor in de eerste testweek niet op vol vermogen draaide. De Franse leverancier liet zelf al weten dat het de betrouwbaarheid op de eerste positie plaats en het vermogen langzaam opbouwt.

Volgens Auto Motor und Sport zitten volgens de gegevens van het team van Mercedes de top drie teams binnen twee tienden van een seconde van elkaar. Red Bull-teambaas Christian Horner liet al ontvallen zich geen zorgen te maken. De RB14 wordt de komende weken nog uitgerust met een grote aerodynamische upgrade. Vandaag beginnen de teams aan de tweede testweek in Barcelona. Max Verstappen neemt vandaag plaats in de RB14. De komende dagen gaan we meer inzicht krijgen in de krachtsverhoudingen tussen de topteams.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"