© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Mercedes, Red Bull en Ferrari binnen twee tienden van elkaar'

06 mrt. 2018 07:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 teams houden de concurrentie altijd goed in de gaten. Zo ook het team van Mercedes dat de eerste testweek geanalyseerd heeft.

Mercedes verwacht flinke concurrentie

Mercedes-teambaas Toto Wolff gaat ervan uit dat het een spannend gevecht wordt tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull. Uit GPS-data van het team zou blijken dat de onderlinge verschillen erg klein zijn.

Daarbij wordt gekeken naar de bochtensnelheid, acceleratie, remmen en de prestaties van de motoren. De software van Mercedes zou daarbij ook rekening houden met het potentieel van de diverse auto's en motoren. 

Publiek geheim is dat de Renault-motor in de eerste testweek niet op vol vermogen draaide. De Franse leverancier liet zelf al weten dat het de betrouwbaarheid op de eerste positie plaats en het vermogen langzaam opbouwt.

Volgens Auto Motor und Sport zitten volgens de gegevens van het team van Mercedes de top drie teams binnen twee tienden van een seconde van elkaar. 

Red Bull-teambaas Christian Horner liet al ontvallen zich geen zorgen te maken. De RB14 wordt de komende weken nog uitgerust met een grote aerodynamische upgrade.

Vandaag beginnen de teams aan de tweede testweek in Barcelona. Max Verstappen neemt vandaag plaats in de RB14. De komende dagen gaan we meer inzicht krijgen in de krachtsverhoudingen tussen de topteams.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen