Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'Red Bull verbluffend snel tijdens de race'

Mercedes was de afgelopen drie seizoenen heer en meester in de Formule 1 en won op alle fronten. Dit jaar staan ze nog met lege handen en moeten ze met lede ogen toezien hoe zowel Ferrari als Red Bull de toon zetten. Vooral de manier waarop Red Bull in China won, heeft diepe indruk gemaakt op Mercedes.

Al tijdens de wintertesten 'riep' Red Bull dat ze klaar waren voor de strijd met Mercedes en Ferrari maar de eerste races verliepen duidelijk niet zoals de Oostenrijkse renstal had verwacht. Vooral de dubbele uitvalbeurt van Verstappen en Ricciardo in Bahrein kwam hard aan. Toch is men bij Red Bull ervan overtuigd dat de RB14 een winnende auto is en dat bleek dan ook wel tijdens de enerverende GP van China. Daniel Ricciardo won na een indrukwekkende inhaalrace maar het succes van Red Bull had zelfs nog groter kunnen zijn als Verstappen iets geduldiger was geweest. In China was namelijk een 1,2 mogelijk geweest voor de Oostenrijkse renstal.

Grootste rivaal Mercedes is dan ook diep onder de indruk van de snelheid van Red Bull. "Red Bull had in China de snelste auto. Hun eerste stint op de ultrasofts was echt ongelofelijk. Zowel in de longruns maar ook in de rondetijden waren ze bijzonder snel." "Ook op de mediums was Red Bull zo'n drie tot vier tienden sneller dan ons en twee tienden sneller dan Ferrari. De rondetijden van Daniel Ricciardo tegen het einde van de race gaven een wat vertekend beeld maar wie op banden van 24 ronden oud er nog een 1.35 uitperst, heeft echt een ongelofelijk goede auto."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"