Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes reed niet op vol vermogen in Italië

Wat wij voorspelden kwam in Italië uit: Een zeer eenvoudige overwinning van Mercedes. De krachtbron is nog altijd een klasse apart en de FIA kan bij hoog en laag roepen dat dit niet het geval is: De resultaten op de baan spreken voor zich.

Ferrari probeerde net als in voorgaande jaren mee te strijden om de zege, maar het team speelde geen rol van betekenis. Het was Mercedes wat de klok sloeg door de superieure krachtbron. Tijdens de kwalificatie lieten ook de klantenteams met Mercedes-motor zich gelden en ook tijdens de race waren zijn uitzonderlijk sterk. Uiteindelijk reed Lewis Hamilton op zijn sloffen naar de zege voor teamgenoot Valtteri Bottas. Sebastian Vettel moest meer dan 35 seconden toegeven en dan deed Mercedes het nog rustig aan volgens teambaas Toto Wolff. " We zochten een goede balans tussen onze sterke motor en het sparen van de onderdelen. De rijders pushten in het begin flink en Lewis had nog een momentje. Daarna besloten we om het vermogen terug te schroeven tijdens de race om zo de motor te sparen."

Het verschil met concurrent Ferrari was gigantisch en Toto Wolff spreekt over een complete offday van het Italiaanse merk. " Ferrari kende een slecht weekend. Wij waren zeer solide, maar zij presteerde beneden hun niveau. Red Bull had nog bij de derde plaats te pakken. Er klopte gewoon iets niet bij Ferrari dit weekend. Ik kan me de frustraties dan ook goed voorstellen." Lewis Hamilton nam voor het eerst dit seizoen de leiding in het WK over van Sebastian Vettel. Zijn voorsprong bedraagt drie punten met nog zeven races te gaan.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'