Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes rekent op twee Red Bulls: "Wij zijn snelheid verloren"

Na de vrijdag in de Verenigde Staten was de grootste vraag misschien wel of Red Bull iets beter was dan verwacht, of Mercedes toch iets slechter. Mercedes-kopstuk Andrew Shovlin denkt vooral dat laatste.

Aan het einde van de vrijdag van de Grand Prix van de Verenigde Staten prijkte er een Red Bull bovenaan de tijdenlijst, namelijk die van Sergio Perez. Lewis Hamilton werd derde en Max Verstappen achtste. Hamiltons snelste tijd werd afgenomen, terwijl Verstappen door verkeer op de baan zijn performancerun opgaf en verder ging met long runs. Dat terwijl de eerste vrije training er met een gat van bijna een seconde naar de concurrentie er voor Mercedes nog een stuk beter uitzag. Daar was Mercedes tevreden mee, te meer omdat de banden goed werkten en de balans van de auto gewoon goed was. In de tweede vrije training echter zag het er dus minder gunstig uit.

Werk aan de winkel

Was Hamilton zijn tijd niet afgepakt, dan had het er op papier iets fraaier uitgezien, weet Mercedes Trackside Engineering Director Andrew Shovlin: "In VT2 waren we minder sterk. De banden raakten sneller oververhit, waardoor het moeilijk was om constante tijden te noteren. Zonder die afgepakte tijd, had Hamilton wat competitiever geoogd, maar desondanks leek het erop dat we snelheid zijn verloren." "Dat kan met een aantal zaken te maken hebben. Misschien wisten we ons nog niet goed aan te passen aan de hetere omstandigheden. Het kan ook zijn dat anderen zich wél hebben verbeterd, maar ook dat bepaalde aanpassingen van onze niet zo goed werkten als dat we hadden verwacht." Helemaal blind vaart Mercedes na die eerste twee oefensessies niet: "We hebben wat aanknopingspunten gevonden waarin we ons in de Texaanse nacht vast kunnen bijten. Er valt nog genoeg te verbeteren, maar het gevoel dat we overhouden aan de tweede training is het gevoel dat het erg close wordt aan de kop van het veld en dat beide Red Bulls mee gaan doen om de poleposition."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden