Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes-'schandaal' zorgt voor grote ophef en regelveranderingen in DTM

De DTM-klasse voert nieuwe regels in, nadat Mercedes vorig jaar in de laatste race op bijzondere wijze de titel wist te winnen.

De DTM-finale van 2021 zorgde voor veel ophef. Niet alleen werd kampioenschapsleider en Red Bull-junior Liam Lawson door zijn grote Audi-rivaal Kelvin van der Linde van de weg geramd in de eerste bocht, ook wist een andere coureur, rijdend in een Mercedes, op controversiële wijze de titel te veroveren. Van der Linde viel door een lekke band ook weg tijdens de laatste race, waarna Lawson ondanks zijn crash en de daarbij opgelopen schade de titel leek te gaan winnen. Toch was er een lachende derde. Mercedes-coureur Maximilian Gotz schreef de titel namelijk op zijn naam, maar niet voordat hij door twee andere Mercedes-coureurs voorbij was gelaten. Een daarvan had zelfs een voorsprong van zo'n vijftien seconden. Die coureurs kwamen niet eens uit voor hetzelfde team, maar reden dus wel in hetzelfde merk auto.

Mercedes en anderen riskeren zware straffen

De stalorders zorgden voor veel ophef en nu dus ook voor nieuwe regels. In het nieuwe reglementenboek staat namelijk dat het in de toekomst uit den boze is om zulke stalorders toe te passen. De bijkomende straf als de regels toch worden overtreden, kunnen zelfs uitmonden in een diskwalificatie of zelfs algehele uitsluiting van het kampioenschap. Ook kunnen daarbovenop nog boetes worden opgelegd. Check hieronder de beelden van de laatste, zeer controversiële DTM-race van 2021.

PzHtvxvzVhQ

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'