Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes schiet zichzelf in de voet en benadeelt struikelende Hamilton en Russell

Lewis Hamilton die George Russell in de weg zit en Hamilton die op zijn beurt wordt opgehouden door Russell. Het waren bijzondere taferelen tijdens de kwalificatie van de (sprint)race voor de GP van België. Mercedes wijdt het aan slechte communicatie.

Hamilton Belgium Sprintrace
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor de buitenwereld zag het er bijzonder uit. Twee Mercedes-wagens die elkaar in de weg rijden waardoor de coureurs Lewis Hamilton en George Russell geen optimale ronde konden klokken. De technische baas van Mercedes, Mike Elliott geeft tekst en uitleg over waar het misging.

"Om dat uit te leggen denk ik dat ik eerst moet uitleggen hoe moeilijk het is om het meteen goed te doen. Als je een opdrogende baan hebt, is het bijna altijd zo dat de snelste ronde de allerlaatste ronde van de run zal zijn. Het gaat er dus om dat je aan het begin van de sessie een banker lap neerzet en dan wil je aan het eind van de sessie op de juiste plek zitten, zodat je in het absolute slot over start/finish komt met je banden op de juiste temperatuur", zo begint Elliott zijn uitleg.

Verschillende wagens benadeeld

"Het ging inderdaad die kant op", vervolg Elliott. "Maar wat we zagen was dat er in de laatste bochten, 18 en 19; waar je de snelle ronde eigenlijk moet beginnen, veel auto's langzaam reden. We maakten ons dus zorgen of we wel over start/finish zouden komen voordat de klok op nul zou staan. We vroegen onze coureurs om sneller te rijden, waarna ze dachten dat ze minder tijd hadden dan ze in werkelijkheid hadden en daardoor kwamen onze twee auto's te dicht op elkaar te rijden. Verschillende wagens werden denk ik benadeeld."

Volgens het technische Mercedes-kopstuk zal het team lering trekken uit de mislukte sprintkwalificatie. "Een aantal auto's reed veel te dicht op elkaar, dus we waren niet de enigen die het moeilijk hadden. Dat onze coureurs over elkaar struikelden, zorgde er helaas voor dat we niet de ronden konden rijden die we wilden rijden en dat we niet het kwalificatieresultaat behaalden waar we echt op hoopten. Zoals altijd kijken we het terug, bekijken we de beelden, bekijken we de radiocommunicatie en zullen we zien welke lessen we kunnen leren en hoe we ons kunnen verbeteren voor de toekomst. Ik weet zeker dat we van dit weekend kunnen leren."

Bekijk hieronder de beelden van Hamilton en Russell.

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari Slaat grote slag en kaapt twee kopstukken weg bij Mercedes