© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes schrikt niet van controverse omtrent Hamilton en moedigt hem aan

25 jul. 2018 08:40 Ruud Dimmers 4 reacties
De uitspraken van Lewis Hamilton in de afgelopen dagen lieten behoorlijk wat stof opwaaien. Zo haalde de Brit uit naar zijn 'haters' en naar Sky Sports.

Opvallend is dat Mercedes-teambaas Toto Wolff, die in het verleden geen fan was van Hamilton's uitbarstingen op social media, zijn coureur groen licht geeft om zichzelf te uiten.

"Ik heb hier zondag na de race met Lewis over gesproken en vindt het prachtig dat iemand het hart op de tong heeft. Hij zegt de dingen zoals hij ze ook echt bedoelt. We zijn allemaal mensen met onze emoties en worden ook beïnvloed door wat anderen zeggen en vatten dat soms ook persoonlijk op", laat Wolff aan ESPN F1 weten.

"Ik trek me dingen soms ook aan ondanks dat ik me er totaal niet druk zou moeten maken om wat sommige mensen zeggen omdat hun mening totaal irrelevant is voor mij. Of juist van mensen die ik respecteer omdat hun mening dan verschilt van de mijne. Het is moeilijk om je er niets van aan te trekken op zondagavond na een uitputtende rollercoaster die het weekend was."

Toto Wolff zal Hamilton dan ook niet afremmen, maar juicht het juist tot dat hij zijn hart laat spreken.

"Ik moedig hem zelfs aan om zijn mening online te verkondigen. Dat is wat we nodig hebben, we moeten ook verhalen creëren en hebben controverse nodig. Het moeten niet altijd alleen maar de gewenste antwoorden en verhalen zijn."

Volgens Wolff is een van de redenen voor het succes van Hamilton de Formule 1 zijn emotionele betrokkenheid.

"Hij is een exceptionele superster omdat hij erg gevoelig is. Op sommige momenten, zoals zondag als je een race wint waarvan je nooit had gedacht dat je die zou winnen en je kan de slaap niet vatten en je hoort dan een TV-commentator negatief of je praten, dan kan dat je echt raken."

"Maar dat maakt Lewis ook een speciale persoonlijkheid waarover we altijd praten en hij zorgt ervoor dat hij in staat is om te presteren zoals in de regen in Duitsland. Ik bedoel maar, zijn prestatie toen het echt begon te regen, hoeveel sneller was hij dan de rest? Vier seconden per ronde, wel met betere banden, maar het was ongelooflijk. Hij kon de race ook winnen zonder de crash van Vettel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen