Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff geeft schuld toe over Antonelli-hype en trekt aan de rem

Andrea Kimi Antonelli, het grote Italiaanse talent van Mercedes, lijkt bovenaan het lijstje te staan als vervanger voor Lewis Hamilton. Teambaas Toto Wolff wil hem maar wat graag naar Mercedes halen, maar geeft nu toch toe dat hij misschien een stap terug moet doen.

Wolff Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kimi Antonelli is de laatste weken een van de populairdere gespreksonderwerpen binnen de Formule 1-wereld en dat is niet vreemd. Het Italiaanse toptalent wordt door velen gezien als het grootste talent sinds Max Verstappen en wordt op zeventienjarige leeftijd zelfs al gelinkt aan een Formule 1-avontuur bij Mercedes. Hij zou daar als vervanger van Lewis Hamilton aan de bak moeten, al verwachten anderen dat het logischer zou zijn om hem eerst van de koningsklasse van de autosport te laten proeven als vervanger van Logan Sargeant bij Williams. 

Toch zitten er nog een aantal adders onder het gras, waaronder de leeftijd van de Italiaan. RacingNews365 begreep eerder dat Valtteri Bottas in gesprek is met Williams wat het seizoen van 2025 betreft. Zo zou Antonelli het seizoen van 2024 af kunnen maken bij Williams om vervolgens door te stromen naar Mercedes, wetende dat Bottas zijn plek bij de Britse renstal op kan vangen. Toch bestaat er een kans dat het zeventienjarige talent niet klaar is voor de uitdaging en dat kan mogelijk een alarmerend probleem worden voor Mercedes. 

Er blijven met de dag minder opties over nu Carlos Sainz gelinkt wordt aan een overstap naar Audi. Toto Wolff heeft zelf al een keer uitgesproken dat het team zich wat lijkt te verliezen in de hype om Antonelli. Ondanks de gebrekkige opties benadrukt Wolff tegenover onder meer RacingNews365 dat hij verder geen haast heeft wat beslissingen betreft. "Ik verwacht dat Carlos zijn plekje al wel gevonden heeft, want hij heeft veel ervaring op zak door zijn jaren bij Ferrari."

"Ik denk dat we ons beter kunnen richten op het sluiten van een compromis en dat we nu beter toe kunnen kijken naar hoe de situatie zich verder ontwikkelt de komende maanden. Met George (Russell, red.) hebben we al een geweldige coureur, dus het is nu enkel een kwestie van afwachten wie volgend seizoen zijn teamgenoot zal worden. Die beslissing hoeven we nu echter nog niet te nemen." 

Mercedes schuldig aan Antonelli-hype

Met het vertrek van Hamilton blijft er dus een stoeltje open bij Mercedes. Normaal gesproken zou er op dit punt nog geen man overboord zijn, aangezien het seizoen nog lang duurt, maar gezien de recente ontwikkelingen op de rijdersmarkt is het toch opmerkelijk dat Wolff niet bezig lijkt te zijn met de vervanger van de zevenvoudig wereldkampioen. Toch heeft de Oostenrijkse teambaas daar een verklaring voor.

De planning van Antonelli zit dit jaar namelijk aardig vol: naast zijn Formule 2-verplichtingen staan er ook aardig wat tests in een Mercedes-bolide op de planning. Tijdens de meest recente test, waarvoor Antonelli achter het stuur van de W13 kroop, presteerde de Italiaan naar verluidt verrassend goed. Dat de jonge Antonelli getalenteerd is mag niet langer ontkend worden, maar toch kan hij nog altijd rekenen op een enorme druk op zijn schouders.

Wat Wolff betreft had Mercedes hierin wel een stap terug mogen en zelfs moeten zetten. "We zetten hem nu al een tijdje in de schijnwerpers en ooit zal hij een geweldige Formule 1-coureur worden, maar hij is pas zeventien. Veertien maanden geleden reed hij nog in de Formule 4 en er wordt al zoveel van hem verwacht, al moeten wij in dat opzicht ook een deel van de verantwoordelijkheid op ons nemen."

"Ik denk dat we hem nu vooral zijn ding moeten laten doen in de Formule 2 en dat we vooral naar zijn resultaten moeten kijken, in plaats van dat we hem meeslepen in die hype. Kijk maar naar George: hij won de titels in zijn eerste Formule 3- en Formule 2-jaar. Kimi levert nu ook de gewenste resultaten in de juniorenklassen en nu krijgt hij de kans om van de Formule 2 te proeven. We gaan het allemaal zien. Hij zal ooit in de Formule 1 terecht komen, dat is zeker, maar laten we het niet overhaasten." 

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"