Mercedes showt super snelle supercar

12 sep. 2017 09:41 Ruud Dimmers 0 reacties
Autofabrikant Mercedes heeft de Mercedes-AMG Project One gepresenteerd. Een super sportauto die er niet alleen bruut uitziet, maar het ook echt is! Volgens de autofabrikant is de auto voorzien van allerlei techniek die rechtstreeks uit de Formule 1 komt.

Dit is hem dan de Mercedes-AMG Project One

De Mercedes-AMG Project One levert meer dan 1000 PK en legt een sprintje van 0 naar 200 af in zes seconden. De topsnelheid bedraagt 350 kilometer per uur.

De auto maakt gebruik van diverse technologieën die ook in de Formule 1 toegepast worden. Daimler noemt het zelfs de eerste F1-auto die is goedgekeurd voor de openbare weg. Motorisch gezien ligt er 'slechts' een 1.6 V6 in die voorzien wordt van liefst vier elektromotoren. Het accupakket dat gebruikt wordt is afkomstig van het F1-team.

Het interieur van de auto is hi-tech, voorzien van een racestuur en diverse schermen. Spiegels heeft de auto niet. De omgeving wordt in kaart gebracht door middel van camera's.

Wat de auto gaat kosten en wanneer hij daadwerkelijk gepresenteerd wordt is nog onbekend. Klik hier onder voor een paar foto's van deze krachtpatser.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen