Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes slaat weer grote slag: kopstuk verlengt contract

James Allison, de technisch directeur van Mercedes, heeft zijn contract langdurig verlengd. Het team uit Brackley slaat zo weer een grote slag. Teambaas Toto Wolff liet eerder deze week weten dat hij ook nog drie jaar aanblijft.

James Allison
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een roerige periode lijkt het in de top van Mercedes weer wat rustiger te zijn. Het team laat namelijk in een persbericht weten dat ook technisch directeur James Allison zijn contract heeft verlengd. Een specifieke duur wordt niet gegeven, maar Allison blijft in ieder geval onderdeel van Mercedes als de nieuwe reglementen worden ingevoerd in 2026.

Allison is sinds 2017 een belangrijke schakel binnen Mercedes en pakte als technisch directeur vijf constructeurskampioenschappen met het team. Teambaas Toto Wolff ligt ook tot en met 2026 vast na een recente verlenging.

Allison reageert verheugd op zijn nieuwe contract. "De F1 heeft me veel geluk gebracht, maar het grootste geluk kwam voort uit de beantwoording van Toto's telefoontje in 2017. Het is een groot voorrecht om dit avontuur voort te zetten, samen te werken met briljante collega's en samen te strijden voor successen."

Uiteraard kan een blije reactie van Wolff niet achterblijven. "Ik ben erg blij dat James nog een lange tijd bij het team blijft. James is simpelweg de beste technische leider in onze sport. Zijn 'gladiatorenmentaliteit', in combinatie met zijn kennis, vastberadenheid en ervaring, maken hem onevenaarbaar. Zijn invloed en impact gaan echter veel verder dan dat. Sinds zijn toetreding in 2017 is hij voor mij persoonlijk een belangrijke bondgenoot en partner. We kunnen elkaar open en eerlijk uitdagen; een belichaming van de cultuur van het team die essentieel is om ons allemaal zo goed mogelijk te laten presteren."

"Maar het belangrijkste is dat James een echte vriend is op wie je kunt vertrouwen", vervolgt Wolff zijn verhaal. "Niet alleen in tijden van succes, maar ook op moeilijke momenten. Het is een genoegen om samen te werken."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"