Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes snoert Red Bull en Ferrari de mond: "Wij spelen het spelletje niet mee"

De afgelopen maanden werd er vaak gesproken over het doorbreken van de dominantie van Mercedes. Met name Red Bull liet weten dat 2020 hun jaar moet worden. Wakker liggen teambaas Toto Wolff en stercoureur Lewis Hamilton niet van alle woorden in de media.

Hamilton Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In gesprek met Sky Sports wordt het duo gevraagd naar de concurrentie en de strijd in de media. Mercedes opereert daarin vaak kalm en kruipt graag in de rol van de underdog.

Lewis Hamilton focust zich het liefst alleen op het eigen team: "We kijken altijd vooruit. We weten ook niet wat de concurrentie voor ons in petto heeft en kunnen alleen naar onszelf kijken. Focussen op het eigen team en het stap voor stap doen. Het is fascineren om te zien waar iedereen binnen het team mee bezig is en wat ze deze winter weer ontwikkeld hebben."

Hamilton is daarbij niet bezig met Max Verstappen of Charles Leclerc. "We vragen ons niet af waar Ferrari of Red Bull mee bezig zijn. Ze kunnen praten wat ze willen, maar alleen de prestaties op de baan tellen."

Teambaas Toto Wolff doet er nog een schepje bovenop: "Praten doen we op de baan. Het is de rondetijd die telt en niet de woorden voorafgaand of tijdens een evenement. Veel mensen begrijpen dat niet en spelen graag een spelletje in de media. Daar doen wij niet aan mee."

De woorden van Wolff lijken een reactie te zijn op de vaak erg positieve woorden van Red Bull-adviseur Helmut Marko. De Oostenrijker schuwt het daarbij ook niet om met regelmaat uit te halen naar de concurrentie. Zo liet hij voor de GP van Australië weten dat het DAS-systeem van Mercedes illegaal is en dreigde hij met een officieel protest zodra het systeem toegepast zou worden tijdens een GP-weekend.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf