Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes stapt ook in Formule 2, werkt samen met Arden

Groot nieuws bij Mercedes: het Duitse merk, dat meer ijzers in het vuur wil hebben in de weg naar de Formule 1, slaat de handen ineen met Formule 2-team Arden Motorsport. Onder de noemer van het HWA Racelab, de naam waaronder onder meer het F3- en het FE-team van Mercedes opereren, wordt de stap gezet.

Recentelijk werd bekend dat Mercedes middels HWA Racelab een duit in het nieuwe Formule 3-zakje gaat doen, door drie wagens in te zetten in het komende seizoen. Het Duitse merk heeft er in de afgelopen maanden geen geheim van gemaakt uitgebreid gebruik te willen maken van de opleidingsklassen onder de Formule 1.

Vandaag (maandag) werd bekendgemaakt dat de keuze is gevallen op een samenwerking met BWT Arden, de stal die gerund wordt door de vader van Red Bull Racing-teambaas Christian Horner - Gerry Horner. Het Formule 2-team blijft bekend onder haar afgelopen jaar gevoerde naam, maar krijgt beschikking over knappe koppen vanuit het Mercedes-hoofdkwartier. Nadat Mercedes eind 2018 uit de Deutsche Tourenwagen Masters stapte, richte het haar pijlen op andere series. Via het bovengenoemde HWA Racelab wordt er met rijders Gary Paffett en Stoffel Vandoorne deelgenomen aan de Formule E, in het volgende seizoen (2019-'20) neemt Mercedes de touwtjes als volledig fabrieksteam (wat het nu officieel nog niet is) in handen. Vader Horner is zeer te spreken over de nieuwe deal. "We zijn in ons nopjes met deze samenwerking. Op de gebieden van engineering en techniek slaan we de handen ineen met het HWA Racelab. Men zal ons kunnen helpen, dankzij de schat aan ervaring die er is opgedaan in het verleden. Arden staat te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen!" In het verleden reden onder meer Pierre Gasly, Daniil Kvyat, Carlos Sainz en Sergio Pérez in verschillende raceklassen voor het team van Arden.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China