Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes steekt hand in eigen boezem na rugproblemen Hamilton en doet plechtige belofte

Mercedes geeft toe de schuldige te zijn van de pijntjes die haar coureurs opliepen in het Grand Prix-weekend in Bakoe. De Mercedes-bolide stuiterde dusdanig hard over het stratencircuit dat vooral Lewis Hamilton enorm veel last had van zijn rug.

Hamilton Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Eén van de onderwerpen van gesprek gedurende het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan was het hevige gestuiter van de W13 van Mercedes. Het gevolg: Lewis Hamilton die tijdens de race door de pijn heen moest bijten en vervolgens met pijn en moeite uit de auto klom.

"Deze keer hebben we te veel van de coureurs en de auto gevraagd", geeft strategisch directeur van Mercedes James Vowles toe in de gebruikelijke videodebriefing van Mercedes. "We hebben aanzienlijk ongemak veroorzaakt en dat kunnen we gewoon niet nog eens doen. Onze coureurs zijn niet de enigen die geleden hebben, zoals je wellicht hebt gezien in reacties van een aantal coureurs die eveneens ongemak en pijn ondervonden."

Volgens Vowles was het zelfs zo erg dat de zevenvoudig wereldkampioen op sommige momenten geen gevoel meer had in zijn rug. "Het lijkt erop dat hij na de hoeveelheid klappen die hij in zijn rug had gekregen van het stuiteren, hij last van gevoelloosheid kreeg. Het was een gevolg van de hoeveelheid pijn en de klappen die hij tijdens de race had moeten doorstaan."

Mercedes ziet in dat dit zo niet langer kan en geeft de Mercedes-coureurs een geruststellend vooruitzicht voor de Grand Prix van Canada. "Wij hebben nu de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat dit zo niet doorgaat."

Porpoising veroorzaakte niet het probleem

Vowles legt uit wat de reden was van het hevige gestuiter van de Mercedes-bolide in Bakoe. De porpoising, waar ze in het begin van het seizoen last van hadden, was niet het probleem. Het gestuiter komt volgens de strategisch directeur van Mercedes ergens anders vandaan.

"Wat er gebeurt is dat de auto lager ligt, doordat we het eerste probleem (porpoising) moesten oplossen. Maar nu klappen we hierdoor op het asfalt en dat veroorzaakt het gestuiter dat je op dit moment ziet. Je probeert er performance uit te halen door een lage auto te hebben, maar hoe hobbeliger de baan des te meer het een effect geeft zoals we zagen in Bakoe."

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

31 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023