Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes stelt teleur tijdens de kwalificatie in Singapore

Dit Formule 1 seizoen zijn we gewend dat met name Lewis Hamilton de te kloppen man is als het gaat om pole. In Singapore kwam de klassementsleider geen moment in de positie om een serieuze gooi naar de pole te kunnen doen.

De drievoudig wereldkampioen hield de schade nog enigszins beperkt door als vijfde te eindigen tijdens de kwalificatie. Zijn achterstand op Vettel bedroeg echter wel 7 tienden. Voor zijn teamgenoot Bottas waren de druiven nog zuurder. De Fin noteerde de zesde tijd maar moest maar liefst 1,5 seconde inleveren op de tijd van Vettel. Teambaas Toto Wolff liet zich tegenover Sky Sports ontvallen dat het team dit wel al had zien aankomen. "Helaas verliep de kwalificatie zoals we al hadden verwacht. Natuurlijk hadden we op meer gehoopt maar ik denk wel dat dit een realistische uitslag is. De andere teams zijn op dit circuit beter dan ons."

Wolff benadrukt nogmaals dat het bochtige circuit van Singapore Mercedes minder goed ligt. "Sommige teams komen beter uit de voeten op circuits met veel bochten. Wij zijn daarentegen enorm competitief op circuits met lange rechte stukken waar snelheid van doorslaggevend belang is. Lewis heeft tijdens de kwalificatie het maximale eruit gehaald maar er zat gewoon niet meer in."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'