Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Mercedes: 'Strategie Red Bull verraste ons compleet'

Red Bull Racing verraste tijdens de kwalificatie voor de GP van China al met een afwijkende bandenkeuze ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Ook in de race verraste de Oostenrijkse renstal de concurrentie. Een gouden zet die Ricciardo de zege opleverde.

Mercedes had geen antwoord op de perfecte dubbel pitstop van Red Bull Racing tijdens de safety car periode.

"Ferrari en wij zaten op dezelfde strategie en bleven buiten. Volgens mij was het niet een kwestie van focus maar was het een kwestie van de snelste race. Dat was ook wat onze simulaties lieten zien. Ik weet niet of Red Bull verrast werd door hun eigen snelheid maar wij in ieder geval wel en ik denk andere teams ook," aldus teambaas Wolff in gesprek met Autosport.

Red Bull Racing reageerde direct toen de safety car de baan op kwam vanwege de crash tussen de beide Toro Rosso rijders. Zowel Verstappen als Ricciardo werden naar binnen geroepen voor een vers setje softs wat uiteindelijk tot de overwinning van Ricciardo leidde.

Mercedes teambaas Wolff geeft dan ook toe dat deze beslissing van Red Bull bepalend was voor de verdere verloop van de race en dat ze dit totaal niet hadden zien aankomen.

"Onder deze condities was het de juiste keuze maar wij hebben hier nooit aan gedacht."

Ook in Melbourne ging het voor Mercedes mis toen de safety car op de baan kwam en Ferrari haar strategie wijzigde. Nu in China bleek opnieuw dat Mercedes steken laat vallen op het strategische vlak. Wolff erkent dan ook dat er fouten zijn gemaakt.

"We dachten op dat moment dat de positie op de baan belangrijker was. In de eerste stint werd er niet ingehaald en Lewis reed op dat moment op medium banden van 10 rondjes oud."

"Volgens onze berekeningen kon de race uitgereden worden op de medium en zou een nieuw setje softs niet zoveel voordeel opleveren. Het voordeel was veel groter dan verwacht. Achteraf gezien was het absoluut de beste strategie geweest om te stoppen voor een setje softs. Alleen niemand in het team, ikzelf ook niet, had verwacht dat dat de juiste keuze was."

Live Formule 1 wintertest 21 februari met Max Verstappen