© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes: 'Strategie van Bottas droeg bij aan overwinning Hamilton'

02 sep. 2018 19:00 Wanda Bisschop 1 reacties
Tijdens de Grand Prix van Italië werd in ieder geval duidelijk dat Valtteri Bottas definitief is veroordeeld tot de rol van tweede coureur binnen Mercedes. De Fin werd namelijk expres niet vroeg naar binnengehaald om zodoende Raikkonen op te houden ten gunste van Lewis Hamilton.

Teambaas Wolff heeft inmiddels verklaard dat dit een bewuste keuze is geweest en stelt dan ook dat deze strategie uiteindelijk goed heeft uitgepakt voor het hele team.

"Dit was voor Valtteri de beste strategie omdat we ervoor moesten zorgen zoveel mogelijk voordeel te halen uit de banden. We wisten dat hij in de slotfase het nog een keer moest opnemen tegen Verstappen. Strategisch gezien was dit voor Valtteri de snelste race."

Niet alleen was het voor Bottas op deze manier de snelste race maar ook voor Hamilton pakte dit goed uit. Doordat Mercedes ervoor koos om Bottas langer buiten te laten kon hij als buffer fungeren en zodoende Raikkonen ophouden. Wolff erkent dan ook dat het niet alleen voor Bottas goed uitpakte.

"Deze strategie was inderdaad ook erg praktisch voor het verloop van de race."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen