Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'Strategie van Bottas droeg bij aan overwinning Hamilton'

Tijdens de Grand Prix van Italië werd in ieder geval duidelijk dat Valtteri Bottas definitief is veroordeeld tot de rol van tweede coureur binnen Mercedes. De Fin werd namelijk expres niet vroeg naar binnengehaald om zodoende Raikkonen op te houden ten gunste van Lewis Hamilton.

Teambaas Wolff heeft inmiddels verklaard dat dit een bewuste keuze is geweest en stelt dan ook dat deze strategie uiteindelijk goed heeft uitgepakt voor het hele team.

"Dit was voor Valtteri de beste strategie omdat we ervoor moesten zorgen zoveel mogelijk voordeel te halen uit de banden. We wisten dat hij in de slotfase het nog een keer moest opnemen tegen Verstappen. Strategisch gezien was dit voor Valtteri de snelste race." Niet alleen was het voor Bottas op deze manier de snelste race maar ook voor Hamilton pakte dit goed uit. Doordat Mercedes ervoor koos om Bottas langer buiten te laten kon hij als buffer fungeren en zodoende Raikkonen ophouden. Wolff erkent dan ook dat het niet alleen voor Bottas goed uitpakte. "Deze strategie was inderdaad ook erg praktisch voor het verloop van de race."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden