Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes-talent George Russell maakt F1-debuut bij Force India

De talentvolle George Russell mag tijdens de eerste vrije training in Brazilië voor het eerst deelnemen aan een officieel Formule 1-weekend. Russell, die onderdeel uitmaakt van het Mercedes-juniorprogramma, gaat voor het team van Force India rijden.

Mercedes schuift daarmee het jonge talent naar voren. Russell reed al wel eerder in een Formule 1-auto. Tijdens de in-season test in Hongarije nam hij plaats achter het stuur van de Mercedes W08, de kampioensauto van dit seizoen. Dit seizoen won Russell ook nog de GP3-Series, waardoor hij van Mercedes uiteindelijk de kans kreeg om zich te bewijzen tijdens de eerste vrije training in Brazilië en Abu Dhabi bij Force India. Door de relatie tussen de motorleverancier en het team is dit mogelijk

Russell is vanzelfsprekend erg blij met de kans die Mercedes en Force India hem bieden. "Dit jaar is een seizoen vol mogelijkheden geweest voor mij en het is geweldig om dat zo te mogen afsluiten." "Ik verheug me er enorm op de eerste vrije training in Brazilië en Abu Dhabi te rijden" , aldus Russell, die Mercedes en Force India erg dankbaar is dat hij de kans krijgt om zichzelf te bewijzen.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China