Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes tankt vertrouwen: 'We zijn in een prima vorm'

Het team van Mercedes kende een prima vrijdag. Tijdens de eerste vrije training zette Lewis Hamilton de snelste tijd neer voor teamgenoot Valtteri Bottas en in de tweede vrije training waren de rollen omgedraaid. Concurrent Ferrari kon het tempo in de eerste vrije training niet volgen, maar zat er tijdens de tweede vrije training heel dichtbij.

Door de uitblijvende regen was het team van Mercedes positief verrast. Valtteri Bottas sprak van een positieve dag, na een minder weekend in België. "Ik denk dat het een goede dag was, zeker in vergelijking met vorige week in Spa. Tijdens de eerste vrije training gingen we een beetje de verkeerde kant op met de setup, maar dat konden we herstellen in de tweede vrije training. Over het algemeen lijkt de auto zeer sterk te zijn, maar nu worden de prijzen nog niet verdeeld" , reflecteert Bottas op de eerste dag van het raceweekend.

Ook Lewis Hamilton was tevreden na de vrijdag. "Het was een prima dag, zonder veel problemen. We hebben ons programma af kunnen werken en de balans is goed te noemen" , vatte hij zijn vrijdag kort samen. Technisch Directeur James Allison was eveneens positief gestemd en gaat er vanuit dat Mercedes een snelle bolide heeft dit weekend. "Ondanks de dreiging van regen konden we veel doen vandaag. Beide rijders waren erg competitief, zowel op de korte- als de lange runs. Het ziet er naar uit dat we een in prima vorm steken" , was Allison goed te spreken over de prestaties van zijn team.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"