© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes tankt vertrouwen: 'We zijn in een prima vorm'

01 sep. 2017 19:55 Rik Alkema 0 reacties
Het team van Mercedes kende een prima vrijdag. Tijdens de eerste vrije training zette Lewis Hamilton de snelste tijd neer voor teamgenoot Valtteri Bottas en in de tweede vrije training waren de rollen omgedraaid. Concurrent Ferrari kon het tempo in de eerste vrije training niet volgen, maar zat er tijdens de tweede vrije training heel dichtbij.

Mercedes domineert, maar ziet Ferrari naderen

Door de uitblijvende regen was het team van Mercedes positief verrast. Valtteri Bottas sprak van een positieve dag, na een minder weekend in België.

"Ik denk dat het een goede dag was, zeker in vergelijking met vorige week in Spa. Tijdens de eerste vrije training gingen we een beetje de verkeerde kant op met de setup, maar dat konden we herstellen in de tweede vrije training. Over het algemeen lijkt de auto zeer sterk te zijn, maar nu worden de prijzen nog niet verdeeld", reflecteert Bottas op de eerste dag van het raceweekend.

Ook Lewis Hamilton was tevreden na de vrijdag. "Het was een prima dag, zonder veel problemen. We hebben ons programma af kunnen werken en de balans is goed te noemen", vatte hij zijn vrijdag kort samen.

Technisch Directeur James Allison was eveneens positief gestemd en gaat er vanuit dat Mercedes een snelle bolide heeft dit weekend.

"Ondanks de dreiging van regen konden we veel doen vandaag. Beide rijders waren erg competitief, zowel op de korte- als de lange runs. Het ziet er naar uit dat we een in prima vorm steken", was Allison goed te spreken over de prestaties van zijn team.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen