Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes-teambaas: "Brexit grotere bedreiging dan Ferrari"

Sebastian Vettel en Ferrari waren 'on fire' tijdens de eerste testdag in Barcelona. Na afloop toonde concurrent Mercedes zich onder de indruk, maar wakker ligt teambaas Toto Wolff nog allerminst van de snelheid van Ferrari.

Het gemak waarmee Vettel zijn ronden aflegde, en de getoonde snelheid, maakte de Italiaanse renstal het gesprek van de dag in Barcelona. Toto Wolff had complimenten over voor zijn concurrent. "De bolide van Ferrari maakte veel indruk. Naast het feit dat ze heel snel onderweg waren, lijkt ook de betrouwbaarheid in orde te zijn gezien het aantal rondes dat Vettel aflegde", laat Wolff aan Sky Sports Italia weten.

"Ik ben benieuwd of Ferrari dezelfde stap heeft kunnen zetten als Red Bull. Die hebben er vorig jaar voor gezorgd dat hun wagen ideaal was voor de banden van Pirelli. Het is voor onszelf en Ferrari dit seizoen dan ook de vraag of we het bandenmanagement op hetzelfde niveau kunnen krijgen als Red Bull." De Mercedes-teambaas maakt zich vooralsnog meer zorgen omtrent de Brexit dan om zijn Italiaanse renstal: "Ferrari mag op het moment snel zijn, iets revolutionairs heb ik nog niet aan de wagen kunnen ontdekken. De voorvleugel is wat anders, maar ik denk niet dat ze hiermee een grote voorsprong hebben opgebouwd." "Wat me wel doet schrikken is de Brexit. Mocht het een harde Brexit worden, dan hebben wij als team een groot probleem. Doordat we vanuit zowel Duitsland als Engeland werken, gaan wij veel bureaucratische problemen krijgen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat een team als Ferrari een grote voorsprong gaat krijgen ten opzichte van de teams die vanuit Engeland opereren." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'