Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes teambaas geen voorstander van uitbreiding F1 kalender

Zondag 25 maart aanstaande beginnen we aan het Formule 1 seizoen van 2018. Een seizoen met maar liefst 21 races maar als het aan Liberty Media ligt, wordt dit aantal in de toekomst uitgebreid naar misschien wel 25 races. Het voorstel krijgt in ieder geval geen steun van Mercedes teambaas Toto Wolff.

Vorig jaar bestond de Formule 1 kalender nog uit 20 races. Dit jaar keren de GP's van Frankrijk en Duitsland terug op de kalender maar verdwijnt de GP van Maleisië waardoor het aantal op 21 races komt. Meer dan genoeg in de ogen van Toto Wolff. In gesprek met Crash.net geeft de teambaas van Hamilton en Bottas zijn visie op de huidige F1-kalender. "Ik denk niet dat we meer dan 21 races in een seizoen moeten hebben. Dat doet de exclusiviteit van de sport geen goed. Dat vergeten we eigenlijk heel gemakkelijk. Dan horen we 21 races of meer en dan zeggen we heel snel dat het prima is maar vorig jaar zagen we al dat het organiseren van 20 races heel erg lastig bleek. Dus wat mij betreft is 21 echt de limiet." "Het is ook voor de teams heel erg zwaar. Naast die 21 raceweekenden heeft iedereen ook nog een gewone baan. Het is niet alleen ontzettend stressen voor de organisatie maar ook voor de individuen."

Verder laat Wolff nog weten dat hij het erg jammer vindt dat de GP van Maleisië dit jaar ontbreekt. "Ik ga Maleisië echt wel missen, we hebben daar echt vrienden gemaakt. Het voelt absoluut anders nu we niet afreizen naar Kuala Lumpa. Daar staat tegenover dat we terugkeren naar Duitsland, dat voor ons als Mercedes natuurlijk erg belangrijk is. We hopen dan ook om veel van onze collega's bij de Duitse GP te zien."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024