Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes-teambaas: 'Max Verstappen is de toekomstige superster van de Formule 1'

Max Verstappen wordt door Mercedes-teambaas Toto Wolff de nieuwe superster van de Formule 1 genoemd. De Oostenrijk erkent dat Verstappen de ster van de toekomst is als grote namen als Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Sebastian Vettel de sport gedag zeggen.

Wolff toont zich zwaar onder de indruk van de manier waarop Verstappen afrekende met zijn criticasters, nadat hij eerder in het seizoen bij diverse incidenten betrokken was waarbij kostbare WK-punten verloren gingen. "Max wordt zeker een van de supersterren van de Formule 1. Ik ben erg onder de indruk van zijn ontwikkeling tijdens de laatste twee races, nadat hem enkele races daarvoor zelfs gevraagd werd of hij niet teveel crashte", laat hij aan Racingnews365 weten. "In Canada en in Oostenrijk zou de oude Max veel agressiever de aanval hebben gekozen. Hij begrijpt nu dat hij ook races kan winnen door net iets minder agressief te rijden."

Toto Wolff

Red Bull wil voorkomen dat Max bij ons tekent

Ondanks de lovende woorden van Toto Wolff wil hij niet bevestigen dat Mercedes op poleposition staat om Max Verstappen aan het einde van 2020 vast te leggen, zo laat hij in gesprek met RACINGNEWS365 weten. "Als ik daar antwoord op geef dan leest Helmut Marko dat en die biedt Max dan een 10-jarig contract aan met een waarde van 300 miljoen Pond om te voorkomen dat hij tekent bij ons." Wolff vreest niet dat hij Verstappen perse vast moet leggen om hem uit de klauwen van concurrent Ferrari te houden. "Nee, er komen diverse jonge coureurs aan die een hoog niveau gaan halen." Een daarvan is Charles Leclerc die hard op weg is om Kimi Raikkonen te vervangen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen