Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes-teambaas: "Red Bull was vandaag een klasse apart"

Mercedes-teambaas Toto Wolff baalde als een stekker na afloop van de Mexicaanse Grand Prix, maar toonde zich een sportief verliezer.

Op zaterdag deelde Mercedes nog een flinke tik uit aan Red Bull, door met beide auto's de eerste startrij te pakken Bij de start van de race liet Max Verstappen er geen gras over groeien en stoof hij naar de leiding, om vervolgens pas bij de finish terug te worden gezien door de concurrentie. "Je moet Red Bull feliciteren, hun snelheid vandaag was van een ander niveau", feliciteert Toto Wolff de concurrent in gesprek met Sky Sports. "Ik denk niet dat we de race vandaag hadden gewonnen, zelfs al hadden we de leiding behouden in de eerste bocht. Ze konden rondjes om ons heen rijden bij de pitstops. Voor Lewis draaide het om schadebeperking in het kampioenschap. Voor de constructeurstitel was het erg pijnlijk dat Valtteri spinde in de eerste bocht." De Fin kreeg een tikje van Daniel Ricciardo en wist zich vervolgens niet te herstellen en eindigde buiten de punten.

Na de dominantie van Mercedes in de kwalificatie, viel de nederlaag tijdens de race rauw op Wolff's dak. "Ik weet niet wat Red Bull verkeerd deed tijdens de kwalificatie en waardoor het onze kans op viel, maar we zagen nu de snelheid van de vrijdag. Het was voor ons slechter dan waar we op hoopten, maar we moeten deze incasseren." Volgend weekend racen de coureurs op het Braziliaanse circuit van Interlagos. Een baan waarop Verstappen en Red Bull in het verleden klinkende resultaten behaalden. Wolff vreest voor het komende weekend, maar wil niet opgeven. "Ik hoop dat we een patroon kunnen doorbreken, want dit was ook een Red Bull-baan. Maar we gaan alles geven en proberen terug te vechten in het kampioenschap, want naderhand resteren er nog drie races."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi