Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Mercedes-teambaas verspreekt zich opnieuw over line-up voor 2025

Toto Wolff lijkt zich voor de tweede keer te hebben versproken over de line-up van Mercedes voor 2025. Deze keer zei hij niet wie de teamgenoot van George Russell zal worden, maar wel dat er geen plek meer is bij de Zilverpijlen...

Wolff Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is inmiddels misschien wel het slechtst bewaarde geheim in de Formule 1, al heeft Mercedes nog niks officieels bevestigd. Alles lijkt er echter op dat Andrea Kimi Antonelli in 2025 de teamgenoot van George Russell zal worden bij de Zilverpijlen. Dat wordt zeer waarschijnlijk tijdens de Grand Prix van Italië op het circuit in Monza, de race die na de Grand Prix van Nederland volgt, bekendgemaakt.

Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf zelfs al een duidelijke hint in gesprek met onder meer RacingNews365. "We zullen snel bekendmaken wie er in dat tweede stoeltje plaatsneemt. Die twee coureurs zullen ons volledige vertrouwen en onze volledige support krijgen, waarbij ze alle kansen zullen krijgen om te presteren. Daarom wil ik nu nog niet praten over 2026, want ik wil dit project met George (Russell, red.) en Kimi (Antonelli, red.) laten slagen."

De opties voor Mick Schumacher worden daardoor steeds kleiner. Het team van Alpine maakte namelijk ook al bekend dat Jack Doohan daar volgend jaar gaat rijden, waardoor ook daar de deuren zijn gesloten voor de zoon van Michael Schumacher.

In gesprek met Sky DE wordt Wolff gevraagd wat hij vindt van de manier waarop Schumacher te horen kreeg dat Doohan het zitje kreeg. Bij het Duitse medium wordt namelijk gesteld dat Schumacher dit te horen kreeg via de social media-afdeling. "Ik denk dat elk team een eigen manier van communiceren heeft. Soms is dat minder open dan in andere gevallen, soms is het transparant en soms wat minder. Misschien hadden wij het anders gedaan", zo reageert Wolff.

Als de Oostenrijker wordt gevraagd naar de kansen van Schumacher, deelt hij daarbij gelijk iets over de line-up van Mercedes. "Ik vind dat moeilijk om te beoordelen. Audi is namelijk het enige team dat nog geen tweede coureur heeft aangewezen en ik weet ook niet wat Williams nu gaat doen na het debacle van de zaterdag."

Wolff heeft zijn duo voor volgend jaar dus al vastliggen en geeft ook iets weg over een mogelijke verandering bij Williams. Logan Sargeant veroorzaakte namelijk een zware crash in de derde training en miste daardoor de kwalificatie. Dat kan zomaar eens gevolgen hebben voor zijn zitje bij het team uit Grove. 

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024