Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Mercedes-teambaas Wolff mist GP Japan

Mercedes moet het tijdens de Grand Prix van Japan doen zonder teambaas Toto Wolff. De beslissing van Wolff om deze race over te slaan zou al voor het seizoen zijn genomen.

Wolff Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Persbureau PA heeft vernomen dat de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, over een kleine twee weken niet aanwezig is op het circuit van Suzuka tijdens de Formule 1 Grand Prix van Japan. Het besluit van de Oostenrijker zou al voor de start van het nieuwe seizoen zijn genomen en heeft dus niks te maken met de recente prestaties van Mercedes in Australië.

Zowel Lewis Hamilton als George Russell viel uit in de race in Melbourne en zo scoorde het team voor het eerst sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2021 geen punt in een Formule 1-race. Hamilton kende motorproblemen en Russell crashte in de ultieme slotfase van de race en belandde midden op de baan met zijn W15.

Wolff is dan niet fysiek aanwezig in Japan, maar hij zal wel digitaal met het team in verbinding staan. De taken van de teambaas op het circuit worden verdeeld tussen verschillende ervaren krachten van het team uit Brackley.

Het is zeker niet de eerste keer dat Wolff de race in Japan mist. Vorig jaar moest hij ook al verstek laten gaan door een knieoperatie. Daardoor miste hij ook de race in Qatar die daarop volgde.

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China