Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes-teamleiding: "Schumacher vervult sleutelrol in grootse plannen"

Mercedes heet Mick Schumacher van harte welkom bij het team en men heeft grootse plannen met hem. Dat blijkt uit de woorden van twee hooggeplaatste figuren van de teamleiding, waaronder ook teambaas Toto Wolff.

Op donderdag werd duidelijk dat Mick Schumacher Ferrari-coureur af is en aan de slag gaat als reservecoureur van Mercedes. Teambaas Toto Wolff is zeer opgetogen over zijn nieuwste aanwinst: "Mick een een getalenteerde jonge coureur en we zijn opgetogen dat hij bij ons team komt."

"Mick is een harde werker die rustig en volgens vaste routines werkt, terwijl hij hongerig is naar meer kennis en kunde als coureur. Dat zijn allemaal belangrijke eigenschappen en we vinden het prachtig dat hij ons helpt de W14 te ontwikkelen. We weten ook dat met de twee jaar die hij aan ervaring heeft, hij er klaar voor is om op elk gewenst moment in de auto te stappen als dat nodig is."

Markus Schafer, Non-Executive Chariman van het Formule 1-team en tevens CTO van Mercedes-Benz AG, is niet minder enthousiast over de komst van de zoon van voormalig Mercedes-racecoureur Michael Schumacher.

"Het is geweldig om hem erbij te hebben. Hij heeft op het circuit al laten zien over een geweldig talent te beschikken en kijk er naar uit hem dat ook bij ons in de praktijk te zien brengen. Hij heeft ons in deze belangrijke rol veel te bieden. We hebben grootse plannen voor 2023 en daar speelt hij een sleutelrol in."

Ook interessant:

Oppermachtige Verstappen declasseerde daar iedereen

Max Verstappen reed een dijk van een Formule 1-seizoen. Hij won meerdere Grands Prix met overmacht, maar waar was hij op zijn allerbest? Tom Coronel en Ruud Dimmers geven op aangeven van Joris Mosterdijk hun mening in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië