Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes tegen speciale kwalificatierace Formule 1

Mercedes-teambaas Toto Wolff is tegen de invoering van een kwalificatierace. Het gaat volgens Wolff in tegen bepaalde tradities van de Formule 1.

"Ik denk dat de Formule 1 trouw moet blijven aan bepaalde tradities" , zo deelt Toto Wolff zijn visie op de toekomst van de sport. Volgens Wolff komt de huidige opzet de spanningsopbouw van het weekend ten goede. Wolff krijgt bijval van collega-teambaas Gunther Steiner (Haas F1): "Ik zou niet zomaar een tweede race introduceren. Mensen zitten daar niet op te wachten. Het huidige kwalificatieformat staat al op zichzelf en werkt goed."

Naast enkele teambazen zijn ook Force India-coureurs Sergio Perez en Esteban Ocon geen voorstanders van het idee: "Ik vind het geen geweldig idee. De race op zondag moet de hoofdattractie blijven. In de DTM bijvoorbeeld zaten er op zaterdag aanzienlijk minder mensen op de tribune dan op zondag" , aldus Ocon. Teamgenoot Perez is sowieso huiverig voor het wijzigen van kwalificatieformat. Hij denkt niet graag terug aan de laatste keer dat dat geprobeerd werd: "In 2016 werd het eliminatiesysteem geïntroduceerd. Het was echter een ramp. Het heeft maar twee races standgehouden."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi