Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes tempert de verwachtingen ondanks stroom aan updates

Met een tweede plek voor Lewis Hamilton bij de GP van Australië werd door Mercedes de weg omhoog ingezet. Dit weekend zullen er in Bakoe updates komen, maar volgens teambaas Toto Wolff moeten er geen wonderen worden verwacht van zijn team.

De suprematie van Red Bull en Max Verstappen in de eerste drie races van het seizoen moet Mercedes-fans pijn aan de ogen hebben gedaan. Pas in de afgelopen race in Melbourne werd de eerste podiumplek van het seizoen in de wacht gesleept. De achterstand op Red Bull was aanzienlijk. De afgelopen weken heeft Mercedes kunnen werken aan het doorontwikkelen van de wagen en volgens teambaas Toto Wolff ziet het er goed uit. "We hebben een paar weken niet geracet, maar in de fabriek is hard gewerkt. We hebben geprobeerd deze periode optimaal te benutten door de auto volgens plan verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk te halen uit de lessen die we tot nu toe hebben geleerd", blikt Wolff terug op de raceloze periode. "Australië liet zien dat we vooruitgang boeken, hoewel we voorzichtig moeten zijn met het teveel leunen op één resultaat. Maar de tekenen in Melbourne waren bemoedigend en dat was een goede motivatie voor het hele team."

Verwachtingen temperen

In Bakoe zullen de wagens van Lewis Hamilton en George Russell het gat met de Red Bulls weer een stukje kleiner moeten zien te maken, zo is de hoop van Wolff. "De komende races willen we steeds kleine stapjes vooruit zetten. De auto zal de komende weken doorontwikkeld blijven worden, terwijl we de prestaties en upgrades gestaag naar de circuits brengen. We zijn benieuwd naar hun impact, maar we weten dat er geen wondermiddel is", tempert Wolff direct de verwachtingen. De Oostenrijker is in ieder geval blij dat na weken van rust er eindelijk weer geracet kan gaan worden. "Na iets minder dan een maand zonder F1-actie staat iedereen te popelen om weer de baan op te gaan. Gelukkig hebben we nu veel races. Het is een drukke periode op de kalender met vijf races in zes weekenden, te beginnen met Azerbeidzjan." En dan is ook nog eens de opzet van het weekend helemaal veranderd, met een andere kwalificatie-opzet. "De races in Bakoe zijn altijd dramatisch. Het is een uitdagend circuit met de muren dichtbij, dus er is geen ruimte voor fouten. We hebben ook ons eerste F1 sprint-weekend van het seizoen met een aangepast format. Het is een interessante uitdaging voor ons, met slechts één training om klaar te zijn voor twee kwalificatiesessies en races verspreid over vrijdag, zaterdag en zondag. Hopelijk betekent dit meer spanning en actie voor de fans."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"