Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes tevreden over progressie in 2022: "Hebben al erg veel problemen opgelost"

Het Formule 1-seizoen van 2022 verloopt voor Mercedes nog niet zoals gehoopt, maar de renstal boekt steeds meer progressie. Andrew Shovlin is tevreden over het oplossen van de problemen gedurende het seizoen.

Andrew Shovlin ziet een stijgende lijn in de resultaten van Mercedes en hoopt voor het einde van het jaar weer Formule 1-races te kunnen winnen. De technical director trackside is tevreden over de eerste seizoenshelft, al is er nog geen overwinning geboekt in de eerste dertien races van 2022. Het is volgens hem echter een kwestie van tijd voordat dit wel weer gebeurt. "Dat is uiteindelijk waar we het voor doen", zegt hij tegenover Sky Sports . "Er zijn sterke ontwikkelingen de laatste tijd en we hebben al erg veel problemen die ons tegenhielden opgelost. We komen steeds dichter bij de voorkant van het veld", aldus Shovlin, die ziet dat Mercedes in de buurt komt van de prestaties van Red Bull en Ferrari.

"Het doel is om de snelste auto te hebben"

Tijdens de GP van Frankrijk voelde het voor Mercedes weer alsof ze meededen met de race. "Op Paul Ricard was het weer alsof we aan het racen waren, terwijl het nog niet heel lang geleden is dat we mijlenver achterliepen op de rest. We zijn dus best blij met de progressie die tot nu toe is geboekt." "We weten wat uiteindelijk ons doel is: we willen polepositions veroveren, races winnen en meedoen voor de wereldkampioenschappen. We weten ook hoe we daar moeten komen en iedereen in het team helpt daar aan mee. Er komt een stap voorwaarts in Spa-Francorchamps en daarna", voorspelt hij alvast voor na de zomerstop.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'