Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes toont begrip voor verliezend Red Bull: "Dat kan je niet maken"

Mercedes moest een konijn uit de hoge hoed toveren om Max Verstappen te verslaan in Spanje, maar dat deden ze ook. Door een slimme, strategische zet ging Lewis Hamilton er met de zege vandoor. Toto Wolff heeft begrip voor de strategische keuzes van Red Bull.

Verstappen Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton, die de leiding van de race in de eerste bocht af had moeten staan aan Max Verstappen, zat de Nederlander 42 ronden lang op de hielen. De beide coureurs volgden op dat moment dezelfde strategie, maar Mercedes bracht daar verandering in. Ze haalden Hamilton naar binnen voor een extra pitstop.

De Brit gaf daardoor ruim 24 seconden weg, maar op een versere set medium banden moest het hem kunnen lukken om Verstappen te verslaan. Dat gebeurde ook, tot vreugde van het team. Red Bull reageerde niet op de tweede pitstop van Hamilton en liet Verstappen buiten rijden in de hoop dat hij op zijn oude banden de ontketende Brit nog tegen kon houden.

Het werd snel duidelijk dat dit niet het geval was, want Hamilton was bijna twee seconden per ronde sneller. In gesprek met onder meer RacingNews365 vertelt teambaas Toto Wolff dat de tweede pitstop van Hamilton er sowieso wel gekomen was, ook al had hij geen medium banden meer over.

"Waarschijnlijk hadden we dan voor zachte banden gekozen. Dan had hij misschien niet zo lang aan kunnen vallen als op de medium band, maar dan hadden we ook versere banden gehad. Die set banden was er misschien drie of vier ronden voor het einde aan gegaan, maar als je tweede ligt, heb je niets te verliezen."

Dat Red Bull niet zelf het initiatief voor een tweede pitstop nam was niet gek, zo vertelt Wolff. "Wij hadden waarschijnlijk hetzelfde gedaan. Je kan dat namelijk niet maken. Je kan niet je track position weggeven. Als je aan de leiding rijdt, dan wordt het strategisch alleen maar lastiger."

Tot slot werd Wolff nog gevaagd naar de openingsronde. Was Verstappen te agressief? "De manoeuvre was hard, maar binnen de regels. Er was ook geen schade aan de wagen van Lewis, dus we verloren geen downforce", aldus de teambaas.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen