Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes-topman prijst reactie van Hamilton: 'F1 was altijd een blanke, Britse sport'

De racistische uitspraken van Nelson Piquet over Lewis Hamilton heeft veel losgemaakt. Mercedes-topman Andrew Shovlin zag deze problemen al vaker voorkomen in de tien jaar dat hij met Hamilton samenwerkt en prijst de coureur om zijn reacties hierop.

Hamilton Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Nadat F1-wereldkampioen Nelson Piquet racistische uitspraken had gedaan over Lewis Hamilton, kwamen er vanuit verschillende hoeken steunbetuigingen voor de coureur van Mercedes; teams, coureurs, journalisten, F1, de FIA en fans van over de hele wereld. Hamilton zelf liet weten dat de tijd is gekomen om actie te ondernemen.

Mercedes-topman en engineer Andrew Shovlin werkt al tien jaar samen met Hamilton en ondervond daarmee de problemen van Hamilton waarmee hij in de motorsport te maken heeft gehad. "Dat is waarom hij zoveel energie heeft gestoken in het veranderen ervan", vertelt Shovlin in een interview met Sky Sports.

Shovlin prijst de zevenvoudig wereldkampioen dat hij terugvecht tegen ongelijkheid, discriminatie en racisme. De Formule 1 was volgens Shovlin voor 'vele jaren een blanke, Britse industrie'. "Hij weet dat het veel tijd kost om vooroordelen te veranderen en om meningen te veranderen en dat is waarom dit allemaal lange termijn projecten zijn."

"Het zijn belangrijke initiatieven, de Accelerate 25 (diversiteitscampagne van Mercedes, red.), Lewis' liefdadigheidswerk met het team van Ignite. Dat is allemaal onderdeel daarvan."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

26 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"