© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes: 'Uiterlijk half september duidelijkheid over toekomst Bottas

06 aug. 2017 08:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Eind vorig jaar kondigde de kersverse wereldkampioen Nico Rosberg plotseling zijn pensioen aan. In allerijl moest Mercedes daardoor op zoek naar een geschikte coureur. De keuze viel al vrij snel op Valtteri Bottas die de lastige eer kreeg om in slechts een jaar tijd zichzelf te bewijzen.

Wat kan een langer verblijf van Bottas bij Mercedes nog dwarsbomen?

Met hooguit een jaar om zichzelf in de kijker te rijden bij Mercedes, werd de druk volledig op de schouders van Bottas gelegd. Echter, vanaf het begin liet de Fin zien dat hij tegen deze druk is bestand. Natuurlijk waren er wat foutjes, zoals bij de start van de GP van Spanje waarin hij verantwoordelijk was voor de uitschakeling van zowel Verstappen als Raikkonen.

Voor het overige rijdt Bottas een sterk seizoen en wist hij zelfs al twee races te winnen, namelijk Rusland en Oostenrijk. Daarnaast stond hij nog eens vijf maal op het podium.

Een contractverlenging bij Mercedes ligt dan ook voor de hand. Teambaas Wolff zinspeelde er al eens op en benadrukte dat de komst van Bottas ook voor rust binnen de gelederen heeft gezocht. Iets waar het bij de zilverpijlen de laatste jaren tussen Hamilton en Rosberg nog weleens aan schortte.

In de komende weken gaan Mercedes en Bottas dan ook weer met elkaar om de tafel. Het team verwacht half september uitsluitsel te geven of ze door gaan met Bottas of niet.

Teambaas Wolff hierover: "Nu is een goed moment om te praten en de zaken eens goed te overdenken. Voor Hongarije hebben we al goede gesprekken met Valtteri gehad. Het liefst hakken we de knoop over Bottas door voordat we half september richting Azië gaan voor de laatste races van dit Formule 1 seizoen."

De grote vraag is natuurlijk of Mercedes het aandurft om Bottas voor een langere tijd vast te leggen of dat ze toch hun opties voor de toekomst open willen houden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen