Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes-uitspraken Verstappen in twijfel getrokken: "Heel beleefd van Max"

Max Verstappen denkt dat Mercedes in 2023 de strijd met Red Bull aan zal gaan, maar niet iedereen gelooft daarin.

Bij Red Bull kijkt men vooral naar Mercedes en niet naar Ferrari als men het heeft over de grootste concurrent van 2023. Het team van Toto Wolff, Lewis Hamilton en George Russell kwam in de tweede helft van het vorige seizoen sterk terug en wist zelfs een race te winnen. Nu zij denken hun grootste problemen te hebben opgelost, hopen ze in 2023 weer een gooi te kunnen doen naar de macht in de Formule 1. Bij monde van onder meer Helmut Marko en Max Verstappen heeft Red Bull laten weten wel te geloven in een wederopstanding van Mercedes. Men wijst het team van Hamilton aan als de grote concurrent.

Webber zet zijn geld op Red Bull

Maar voormalig Red Bull-coureur Mark Webber is het niet eens met Verstappen en Red Bull. Volgens de Australiër zijn zij namelijk nog steeds met afstand de grote favoriet, en niet Mercedes. "Verstappen heeft vorig jaar een soort clinic gegeven aan de rest", zo wordt Webber geciteerd door Motorsport.com . "Toen Max zich eenmaal comfortabel voelde in de auto, was er helemaal geen houden meer aan voor de concurrentie." "Red Bull heeft haar problemen vorig jaar als team snel onder controle gekregen. Consistentie was het grootste probleem voor de concurrentie. Red Bull was aan het einde van het jaar sterk op elke soort band en op elk soort circuit." "Ze hadden geen zwakke plek en Max heeft als individu volgens mij helemaal geen zwakte. Zo hebben de concurrenten toch wel wat hoofdpijn bezorgd", lacht Webber.

Beleefde Verstappen

Dat de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Mercedes aanwijst als grote concurrent, dat vindt Webber opmerkelijk. "Dat vind ik vooral heel beleefd van Max. Ik denk toch dat Red Bull weer het meest gevaarlijke team zal zijn aan het begin van het jaar." "Alle anderen moeten zichzelf op ieder vlak verbeteren. De betrouwbaarheid van Mercedes was goed, maar die van Ferrari minder. Red Bull had en een goede betrouwbaarheid en was sterk op alle circuits." Alleen de straf die Red Bull heeft gekregen voor het overschrijden van de budgetcap zou nog roet in het eten van de Nederlander kunnen gooien. "Dat weet niemand op dit moment", reageert Webber op de vraag wat het effect daarvan kan zijn op Verstappen en co. "Ik ben er wel redelijk zeker van dat het Red Bull-team genoeg capabele en creatieve mensen heeft om de boel goed draaiende te houden. Verder weten we natuurlijk ook niet of Mercedes in het voorbije jaar echt iets heeft opgegeven." "De vraag is hoe zij in combinatie met het budgetplafond het geld hebben verdeeld tussen afgelopen jaar en het komende seizoen. In dat opzicht wordt het wel fascinerend om te zien hoe het eerste kwart van dit seizoen gaat verlopen", aldus Webber.

Viaplay
x
Coronel Coureur bevestigt carrièremove à la Max- en Jos Verstappen