© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes komt met upgrades na GP Singapore

08 sep. 2017 17:47 Rik Alkema 0 reacties
Het lukte Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Italië vorige week voor het eerst dit seizoen om twee wedstrijden achter elkaar te winnen. Niet geheel toevallig waren het allebei wedstrijden op een circuit waar motorvermogen belangrijk is. In de komende wedstrijden speelt motorvermogen een kleinere rol en dus is Mercedes hard aan het werk om de downforce te verbeteren.

Mercedes werkt aan high-downforce pakket

Tijdens de Grand Prix van Singapore zal Mercedes naar verwachting lang niet zo dominant zijn als tijdens de Grand Prix van Italië. Verwacht wordt dat Mercedes, Ferrari en Red Bull dicht bij elkaar zullen zitten op het stratencircuit in de stadstaat.

Valtteri Bottas erkent ook dat Mercedes het niet makkelijk gaat krijgen in Singapore, maar weet dat er nog updates aan zitten te komen.

"We gaan het moeilijk krijgen in Singapore", zei Bottas. "Ferrari is dit seizoen zeer sterk op high-downforce circuits. Zelfs Red Bull kan er deze keer bijzitten."

"We hebben dus veel te doen op het gebied van downforce", is de conclusie van de Mercedes-coureur.

Mercedes is dus hard aan het werk om het downforce pakket te verbeteren. "Na Singapore zitten er nog wat upgrades in de pijplijn", licht Bottas een tipje van de sluier op.

Naast de upgrades heeft Mercedes ook een grote stap gemaakt in de afstelling van de auto. Dat is volgens Bottas de reden dat het team zo dominant was in Italië.

"We hadden in Italië een zeer goede afstelling, het team heeft echt heel goed werk geleverd. Helaas is Monza niet te vergelijken met de circuits die nog komen gaan, dus we moeten ons uiterste best blijven doen", aldus Bottas.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen