© Mercedes F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes verbindt naam als titelsponsor aan GP Duitsland

31 aug. 2018 13:44 René Oudman 0 reacties
De Grand Prix van Duitsland gaat door: in 2019 is er weer een Formule 1-race bij onze oosterburen. Het zal de eerste keer sinds 2013 zijn dat er een Duitse GP plaatsvindt in een oneven jaartal, voor gastheer Hockenheimring is het alweer dertien jaar geleden dat er voor het laatst een race werd georganiseerd in een 'oneven jaar'.

Redder in nood is Mercedes-Benz. Het automerk heeft zich voor de editie van 2019 verbonden aan de Duitse Grand Prix, die volgend jaar dan ook als Mercedes-Benz Grosser Preis von Deutschland door het leven zal gaan.

De Duitse GP vond dit jaar plaats op 22 juli, maar zal in 2019 een week later georganiseerd worden. Als elfde GP op de kalender wordt er op 28 juli 2019 geracet op de Hockenheimring. De Hungaroring in Hongarije blijft een week achter de Duitse ronde van het wereldkampioenschap, de zomerstop wordt met een week naar achteren geschoven.

Mercedes is niet het enige automerk dat haar naam aan een Formule 1-race verbindt. De Japanse Grand Prix van dit jaar zal door het leven gaan als de Honda Japanese Grand Prix.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen