Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes verbindt naam als titelsponsor aan GP Duitsland

De Grand Prix van Duitsland gaat door: in 2019 is er weer een Formule 1-race bij onze oosterburen. Het zal de eerste keer sinds 2013 zijn dat er een Duitse GP plaatsvindt in een oneven jaartal, voor gastheer Hockenheimring is het alweer dertien jaar geleden dat er voor het laatst een race werd georganiseerd in een 'oneven jaar'.

Redder in nood is Mercedes-Benz. Het automerk heeft zich voor de editie van 2019 verbonden aan de Duitse Grand Prix, die volgend jaar dan ook als Mercedes-Benz Grosser Preis von Deutschland door het leven zal gaan.

De Duitse GP vond dit jaar plaats op 22 juli, maar zal in 2019 een week later georganiseerd worden. Als elfde GP op de kalender wordt er op 28 juli 2019 geracet op de Hockenheimring. De Hungaroring in Hongarije blijft een week achter de Duitse ronde van het wereldkampioenschap, de zomerstop wordt met een week naar achteren geschoven. Mercedes is niet het enige automerk dat haar naam aan een Formule 1-race verbindt. De Japanse Grand Prix van dit jaar zal door het leven gaan als de Honda Japanese Grand Prix.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden