Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes verklaart afwijkende strategieën Hamilton en Bottas

Valtteri Bottas leek goede papieren in handen te hebben om de Britse Grand Prix te winnen. Een Safety Car-periode en een afwijkende strategie kostten hem uiteindelijk de zege.

Hamilton Bottas Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De beide Mercedes-coureurs vochten in de openingsfase van de Britse Grand Prix een prachtig gevecht uit. Beiden op dat moment rijdend op de medium band. Valtteri Bottas dook in ronde 16 de pits in voor vers rubber, terwijl Lewis Hamilton pas in ronde 20 binnenkwam. Daar waar Bottas wisselde naar de medium band, koos Hamilton voor de hardste compound.

Hamilton profiteerde bij zijn stop van de Safety Car-periode, waardoor hij de leiding in de race wist te behouden. In de tweede fase van de race kon hij op zijn harde band de race controleren, in de wetenschap dat Bottas nog een verplichte stop moest maken. Teambaas Toto Wolff legt uit dat de strategie al voor de race besproken was.

"Onze strategie werd bepaald voor aanvang van de race, waarbij we spraken over verschillende mogelijkheden. Als je twee coureurs op de identieke strategie zet beperkt dat je mogelijkheden", legt Wolff uit in gesprek met onder meer RacingNews365.

"We besloten dat de coureur die voor de eerste pitstop tweede zou liggen, zou gaan voor de harde band en daarmee de alternatieve strategie. We wisten niet of een stop mogelijk was en gingen eigenlijk uit van een twee-stopper, wat uiteindelijk de meeste teams deden."

Mercedes wil haar coureurs in de toekomst ook meer vrijheden geven qua strategie. "Bij eenzelfde strategie zou de eerste bocht in de eerste ronde de uitslag min of meer bepalen. De verschillende strategieën bezorgden ons meer werk, maar het is iets dat we vaker willen gaan toepassen in de toekomst."

Hamilton bottas silverstone win

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Groot-Brittannië

De tiende Grand Prix van het jaar was evenals de negende een bijzonder enerverende - is de Formule 1 dan toch niet zo saai als men vermoedde? Ondanks het spektakel waren het echter toch weer de Mercedessen die een dubbelzege boekten. In dit album zie je welke coureur welk rapportcijfer krijgt!

Bekijk het album
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet